Τολμηρές αλλαγές στο ΕΣΥ

Την εφαρμογή τολμηρών αλλαγών στο ΕΣΥ ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Γιώργος Στάθης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ).

Ειδικότερα, πρότεινε την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ή Ανώνυμες Εταιρείες, όπως η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), η οποία διοικεί την πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού και το νοσοκομείο Σαντορίνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων και στην αλλαγή χρήσης τους. Πχ. ορισμένα μικρά νοσοκομεία θα είναι πιο αποδοτικό να μετατραπούν σε αστικά κέντρα υγείας, γηριατρικά κέντρα ή κέντρα αποκατάστασης.

Ακόμη, κάλεσε την κυβέρνηση να θεσπίσει ένα διαφανές και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής διοικητών-μάνατζερ στα νοσοκομεία. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της δημιουργίας Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, που τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση. Πρότεινε πάντως τη συνεργασία του οργανισμού με αναγνωρισμένους διεθνείς φορείς, που έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία στην αξιολόγηση και πιστοποίηση νοσοκομείων και κλινικών.

δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στο χθεσινό VirusLive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*