SOS για τις καρδιακές ανακοπές κατά την πανδημία

Το κώδωνα κινδύνου εκπέμπουν ερευνητές για τις καρδιακές ανακοπές και τη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση εκτός νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς παρατήρησαν ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά θνητότητας.

Οι ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων την περίοδο  της πανδημίας COVID-19 τέθηκαν υπό έρευνα από τους Pamela H. Lai και συνεργάτες του σε άρθρο τους στο περιοδικό JAMA Cardiology (June 19, 2020. doi:10.1001/jamacardio.2020.2488).

Οι ερευνητές συνέκριναν τα στοιχεία από νοσοκομεία της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της περιόδου 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2020 σε σχέση με την περίοδο 1η Μαρτίου έως 25η Απριλίου 2019.

Τα  ευρήματα αυτής της μελέτης συνοψίζουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης ΝτάνασηςΜαρία Γαβριατοπούλου, Κίμων Σταματελόπουλος, Ιωάννης Παρασκευαϊδης, Ιωάννης Κανακάκης, Σοφία Χατζίδου και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής και Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Ο πληθυσμός που εξετάστηκε ήταν 5325 ασθενείς στην κύρια ανάλυση και από αυτούς ήταν 2935 άνδρες 56.2%, με  μέση ηλικία τα 71 έτη.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*