Μια μεγάλη “συγγνώμη” από την ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου

H πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει εσωτερική αλλά και παγκόσμια αναταραχή με κοινωνικές προεκτάσεις, έχοντας αντίκτυπο και στις μεγάλες αγορές και εταιρείες που κλήθηκαν ή αποφάσισαν αυθορμήτως να επαναξιολογήσουν την Ιστορία και τα φαινόμενα εκδήλωσης ρατσιστικής βίας και εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η ασφαλιστική αγορά Lloyd’s του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη για τον «επαίσχυντο» όπως τον χαρακτήρισε ρόλο της στο εμπόριο σκλάβων του 18ου και του 19ου αιώνα.

Η έκφραση αυτή μεταμέλειας, συνοδεύτηκε με την απόφαση να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις που προωθούν ευκαιρίες για μαύρους και μειονότητες.

«Λυπούμαστε για τον ρόλο που διαδραμάτισε η αγορά Lloyd’s στο εμπόριο σκλάβων του 18ου και του 19ου αιώνα – μια φρικτή και επαίσχυντη περίοδο της αγγλικής Ιστορίας, καθώς και της δικής μας», ανέφερε η Lloyd’s και πρόσθεσε:

«Τα πρόσφατα γεγονότα έριξαν φως στην ανισότητα που βιώνουν οι μαύροι εδώ και πολλά χρόνια ως αποτέλεσμα συστηματικού και διαρθρωτικού ρατσισμού που υφίσταται σε πολλούς τομείς της κοινωνίας και πυροδότησε δύσκολες συζητήσεις που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό».

Μια ιστορική αναδρομή και οι νέες προοπτικές που ανοίγει η Lloyd’s

Περίπου 17 εκατ. άνδρες γυναίκες και παιδιά από την Αφρική εξαναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και έγιναν δέσμιοι σε ένα από τα πιο άγρια εμπόρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα. Πολλοί εξ αυτών πέθαναν υπό φρικτές συνθήκες.

Η Lloyd’s κυριάρχησε στην αγορά ναυτασφαλειών, που ήταν σημαντικό στοιχείο στις προσπάθειες της Ευρώπης η οποία ήθελε να δημιουργήσει αυτοκρατορίες και αναζητούσε πλούτο και σκλάβους. Οι τελευταίοι γενικώς τον 18ο αιώνα περιλαμβάνονταν στις ασφαλιστικές πολιτικές.

Η Lloyd’s είπε ότι θα επενδύσει σε προγράμματα για τη προσέλκυση ανθρώπων από μειονότητες με ιδιαίτερα ταλέντα, να επανεξετάσει τα αντικείμενα τέχνης που έχει ο οργανισμός για να διασφαλίσει ότι δεν είναι ρατσιστικά και να παράσχει οικονομική στήριξη για φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς που προωθούν ευκαιρίες για μαύρους και μειονότητες.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Μετά τον covid-19, η κοινωνική αναταραχή μια νέα πρόκληση για τους ασφαλιστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*