Τα μέτρα για τους ταξιδιώτες σε 48 ευρωπαϊκές χώρες

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Συστήματα και τις Πολιτικές Υγείας παρέχει μια συγκριτική ανάλυση 48 χωρών στην Ευρώπη, που έχουν εφαρμόσει περιορισμούς εισόδου και όρους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν την είσοδο των ταξιδιωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID19.

Η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών έχουν επιβάλλει απαγορεύσεις εισόδου σε τουρίστες και σε άτομα, που ταξιδεύουν σε μη απαραίτητα ταξίδια (Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Κάτω Χώρες, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία , Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν).

Οι δύο εξαιρέσεις είναι η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο των οποίων τα εξωτερικά σύνορα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, αν και όσοι εισέρχονται στην Ιρλανδία πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, καθώς και να υποβάλουν υποχρεωτική φόρμα (Public Health Locator Form) κατά την είσοδο και το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτήσει παρόμοιους ελέγχους από τις 8 Ιουνίου.

Σχεδόν όλες οι χώρες επιτρέπουν την είσοδο στους δικούς τους πολίτες και στα άμεσα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και στους νόμιμους κατοίκους. Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι χώρες καθορίζουν τους δικούς τους κανόνες για τα εσωτερικά τους σύνορα, αλλά σε μια προσπάθεια συντονισμού μέτρων για τα εξωτερικά σύνορα, τα κράτη μέλη, εκτός από την Ιρλανδία, συν τις συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία), συμφώνησαν στα μέσα Μαρτίου να εφαρμόσουν προσωρινούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια από τρίτες χώρες. Αυτά ισχύουν επί του παρόντος έως τις 15 Ιουνίου 2020.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*