Ανθεκτική στον κορωνοϊό η Hannover Re!

Αύξηση 2,5% στα κέρδη πρώτου τριμήνου του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ώρες αφότου η γερμανική αντασφαλιστική Munich Re ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των κερδών πρώτου τριμήνου αποδίδοντας εν πολλοίς την εξέλιξη στον κορωνοϊό,η συμπατριώτισσα (και ανταγωνίστρια) Hannover Re αποδεικνύεται πιο ανθεκτική στην πανδημία: Ο αντασφαλιστικός βραχίονας του ομίλου Talanx ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 300,9 εκατ. ευρώ  από 293,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 9,4%, στα 7 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Hannover Re, η υψηλότερη κερδοφορία προήλθε από την αύξηση των κερδών κατά 24,5% στον κλάδο υγείας και ζωής, καθώς και από τα κέρδη στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο. Αντίθετα, ο κλάδος περιουσίας-ατυχημάτων, αφενός… μολύνθηκε από τον COVID-19, αφετέρου επηρεάστηκε από τις ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές όπως οι δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και η καταιγίδα Sabine/Ciara στη Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Jean-Jacques Henchoz σχολίασε: «Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μας. Μολαταύτα, δεν θα βγούμε αλώβητοι από την κρίση του κορωνοϊού. Παρότι είναι αδύνατο να ποσοτικοποιήσουμε στην παρούσα φάση τις επιπτώσεις στην αντασφαλιστική βιομηχανία και τις χρηματαγορές, έχουμε διοχετεύσει τους κεφαλαιακούς μας πόρους στην διαχείριση ακριβώς τέτοιων ακραίων γεγονότων».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, ο επικεφαλής όλου του ομίλου Talanx (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την HDI) Torsten Leue είχε δηλώσει –αναφερόμενος στον κορωνοϊό- ότι «δεν έχουμε δει τέτοια κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της HannoverRe –που έλαβε χώρα χωρίς φυσική παρουσία των μετόχων στις 6 Μαΐου- ενέκρινε την καταβολή μερίσματος ύψους 5,50 ευρώ/μετοχή για την οικονομική χρήση του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*