Συνάντηση γνωριμίας ΕΑΕΕ και ΤτΕ

Συνάντηση γνωριμίας είχαν πριν από μερικές μέρες οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ με τον υποδιοικητή της ΤτΕ, αρμόδιο για την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς, κ. Ι. Παπαδάκη και τον πρόεδρο του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής κ. Κ. Παπανίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά της Ένωσης συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μ. Μωυσής, ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Κώτσαλος, ο γενικός  γραμματέας κ. Φ. Μπράβος, ο ταμίας κ. Ι. Λαπατάς και η γενική διευθύντρια Μ. Αντωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όπως αναφέρουν οι πληροφορίες συζητήθηκε κυρίως ο νόμος που προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας της νέας εποπτικής αρχής, καθώς και του Εγγυητικού Κεφαλαίου.   

Η πλευρά της Ένωσης φαίνεται να ζήτησε από την ΤτΕ τη συνέχιση των ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά με τους «ρυθμούς», που καθιέρωσε η ΕπΕΙΑ, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο κλάδος δοκιμάζεται από την κρίση. 

Συζητήθηκε και το θέμα του Εγγυητικού Κεφαλαίου και κυρίως της εισφοράς υπέρ αυτού, το ύψος της οποίας θα πρέπει να αποφασίσει με αποφαση της η ΤτΕ. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές επεσήμαναν όσο στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει και μία συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας τόσο το ανωτέρω όσο και άλλα θέματα θα συζητηθούν.     
   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*