Ανοδική τροχιά για τη Victoria

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 45% αναμένει φέτος η Victoria Ασφαλιστική. Σύμφωνα με στελέχη της η παραγωγή της εταιρείας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στα 145 εκατ. ευρώ από περίπου 99 εκατ. ευρώ το 2009.

Σημειώνεται ότι στην αύξηση αυτή κατά 30% θα συμμετάσχει η Πειραιώς με την οποία η Victoria έχει αποκλειστική συνεργασία στον τομέα του bancassurance και το υπόλοιπο 15% θα προέλθει από την ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας μέσα από τα δίκτυα της.

Για το 2010 η Victoria προβλέπει αύξηση κερδών προ φόρων στα 10 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ το 2009 ( Το 2009 η εταιρεία κατάρτισε τον ισολογισμό της με βάση τα εθνικά λογιστικά πρότυπα, ενώ φέτος θα υπολογίσει τα μεγέθη της με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα).

Σε ότι αφορά τη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας στελέχη αναφέρουν ότι επικεντρώνεται στα εξής τρία σημαντικά ζητήματα: 

-Προσαρμογή στη διαχείριση κινδύνων σύμφωνα με τη Solvency II

– Εφαρμογή νέου πλαισίου συνεργασίας με τα δίκτυα πωλήσεων με σκοπό τον περιορισμότων πιστωτικών περιόδων και την αύξηση των εγγυήσεων από πράκτορες και εν γένει διαμεσολαβούντες

-Ανάπτυξη του κλάδου αυτοκινήτου με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε η Victoria να διατηρήσει την κερδοφορία της