flag-US-1030x722

«Επιστρέψτε μέρος των ασφαλίστρων Μαρτίου-Απριλίου!»

Ντιρεκτίβα του Επιτρόπου για τον ασφαλιστικό κλάδο της Πολιτείας της Καλιφόρνια προς τις εταιρείες

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο των ΗΠΑ καθώς ο αρμόδιος Επίτροπος για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Καλιφόρνια Ricardo Lara διέταξε τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Πολιτεία να προβούν σε μερική επιστροφή των ασφαλίστρων για την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου στους πελάτες τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στο BusinessInsurance, ζητείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε μια αρχική επιστροφή ασφαλίστρων για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου στους πληττόμενους ασφαλισμένους της Πολιτείας της Καλιφόρνια το ταχύτερο δυνατόν στο μέτρο του εφικτού και σίγουρα πριν περάσουν 120 μέρες.

Οι ασφαλίσεις για τις οποίες ζητήθηκε επιστροφή ασφαλίστρων περιλαμβάνουν τις ασφαλίσεις ΙΧ (προσωπικές και εμπορικές),  αποζημίωση εργαζομένων, εμπορική ευθύνη, ιατρικό σφάλμα «και οποιαδήποτε άλλη κάλυψη επηρεάζεται από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία», αναφέρεται στη σχετική οδηγία.

Οι ασφαλιστικές μπορούν να παρέχουν πίστωση έναντι μελλοντικών ασφαλίστρων, μειώσεις ασφαλίστρων, επιστροφές ή «άλλες ενδεδειγμένες αναπροσαρμογές ασφαλίστρων» και πρέπει να δώσουν αναφορά για τις κινήσεις τους εντός 60 ημερών. Η αρμόδια Υπηρεσία θα παρέχει οδηγίες στις ασφαλιστικές για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που η πανδημία συνεχιστεί και μετά τον Μάιο.

Η οδηγία του κ. Lara έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων σειράς εταιρειών ασφάλισης ΙΧ και κάποιων εταιρειών ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ ότι θα προσφέρουν εκπτώσεις ή επιστροφές στα ασφάλιστρα ως απάντηση στην μείωση της κυκλοφορίας (και των ατυχημάτων) και άλλων μεταβολών στο προφίλ κινδύνου των ασφαλιστικών λόγω COVID-19.

Στο μεταξύ, η Chubb –εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ-ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων τα συμβόλαια ανανεώνονται την περίοδο 1 Απριλίου-1 Αυγούστου θα έχουν αυτόματη μείωση 25%, ενώ για τις ασφαλίσεις του στόλου οχημάτων τους η έκπτωση ανέρχεται στο 15%. Η εταιρεία θα αγοράσει επίσης δωροκάρτες συνολικής αξίας 1 εκατ. δολαρίων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της και θα δωρίσει το ποσό στους νοσηλευτές και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων και κοινότητες που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*