Interasco: Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό

Πολύτιμες συμβουλές για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας παρέχει Interasco, προκειμένου όλοι μαζί να βάλουμε «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην ιστοσελίδα της, η ασφαλιστική αναφέρει:

Δεν ανακυκλώνουμε τον κορωνοϊό-διαχειριζόμαστε σωστά τα σκουπίδια

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό πρέπει μεταξύ άλλων, να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου και για την απολύμανση των προϊόντων που αγοράζουμε. Εξίσου σημαντική όμως αυτή την περίοδο είναι και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας, με γνώμονα τον σεβασμό προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Αναφορικά λοιπόν με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μας θα πρέπει καταρχάς να έχουμε υπόψη μας ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε ως μέσα προστασίας, όπως είναι οι μάσκες, τα γάντια μίας χρήσης, τα αντισηπτικά μαντηλάκια και τα απολυμαντικά δεν αποτελούν ανακυκλώσιμα προϊόντα και γι αυτό τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων. Φροντίζουμε να προμηθευόμαστε τις σακούλες απορριμμάτων που κλείνουν με κορδόνι, ώστε να μη μένουν ανοικτές μέσα στους κάδους.

Οι σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων θα πρέπει να μην γεμίζουν εντελώς, να δένονται με το ειδικό κορδόνι και να τις τοποθετούμε σε δεύτερη σακούλα την οποία επίσης θα κλείσουμε προσεκτικά. Επίσης δεν πρέπει να αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων έξω από τους κάδους, ούτε να αφήνουμε ανοικτούς τους κάδους καθώς έτσι αυξάνουμε τον κίνδυνο επιμόλυνσης. Εάν ο κάδος που είναι κοντά στο σπίτι μας είναι γεμάτος, αναζητούμε τον επόμενο διαθέσιμο για να αφήσουμε τα απορρίμματά μας.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα ογκώδη απορρίμματα, παραδείγματος χάρη έπιπλα, στρώματα, συσκευές, καθώς μπορούν να αποτελέσουν εστίες μικροβιακών μολύνσεων. Τέλος, συνεχίζουμε κανονικά την ανακύκλωση αλλά φροντίζουμε να μην τοποθετούμε στα ανακυκλώσιμα απορρίμματα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε – διότι όπως αναφέραμε δεν ανακυκλώνονται – ούτε και τα γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιούμε για να τοποθετήσουμε τα ανακυκλώσιμα στους ειδικούς μπλε κάδους.

Ακολουθήστε κι εσείς τους παραπάνω κανόνες, ως ένα ακόμη βήμα της συλλογικής προσπάθειας ενάντια στον κορωνοϊό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*