FERMA: Πώς χρηματοδοτούνται οι παγκόσμιοι κίνδυνοι

της Ελενας Ερμείδου

Με αφορμή τις οικονομικές συνέπειες που έχει προκαλέσει ο πανδημικός ιός Covid-19, γεννιούνται τα εξής δύο βασικά ερωτήματα για τους διαχειριστές κινδύνων.

  • Ποιες είναι οι καλύτερες οικονομικές επιλογές για την διαχείριση των νέων κινδύνων;
  • Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι να επικοινωνήσει κανείς τέτοια ζητήματα ειδικά σε οικονομικούς διευθυντές και ανώτατα στελέχη;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση Διαχειριστών Κινδύνων FERMA σε σεμινάριο που διοργανώνει στην Αμβέρσα στο Βέλγιο στις 12-13 Οκτωβρίου 2020.

Καθώς, οι συνθήκες στην ασφαλιστική αγορά είχαν ήδη σκληρύνει, όταν ο ιός χτύπησε, το σεμινάριο θα εξετάσει την πορεία τις εξελίξεις στα ασφάλιστρα και πώς το capacity θα διαμορφώσει το περιβάλλον των τιμών των ασφαλίστρων. Θα εξεταστεί επίσης η διασύνδεση της Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Πόρων (ERM) και οι δυνατότητες επιλογών μεταφοράς χρηματοδότησης κινδύνων.

Η πανδημία υπογραμμίζει έντονα τους κινδύνους που ενέχουν οι αλυσίδες εφοδιασμού και την ζήτηση καλύψεων για την διακοπή επιχειρηματικών λειτουργιών, οι κλιματικοί κίνδυνοι επίσης περνούν στο επίκεντρο των επενδυτών.

Ο σκελετός του σεμιναρίου θα σχεδιαστεί από επικεφαλής διαχειριστές κινδύνων και ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο έχει οριστεί στους 250.

Ανοικτές είναι οι προεγγραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.ferma.eu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*