Θετικά νέα για θεραπεία του κορονoϊού από τη Γαλλία

Ένας διάσημος καθηγητής έρευνας στη Γαλλία δημοσιοποίησε επιτυχημένα αποτελέσματα από μια νέα θεραπεία για το κοροναϊό. Οι πρώτες δοκιμές υποδηλώνουν ότι μπορεί να εμποδίσει τον ιό να μεταδοθεί σε μόλις έξι ημέρες.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο καθηγητής Didier Raoult από το νοσοκομείο l’Institut Hospitalo-Universitaire (IHU) στη Μασσαλία δημοσίευσε βίντεο που εξηγεί πως ακριβώς έχει γίνει η δοκιμή της θεραπείας. Ο καθηγητής Raoult είναι ειδικός στα μολυσματικά νοσήματα και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για τον κοροναϊό.

Η δοκιμή αφορά το φάρμακο χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την πρόληψη και τη θεραπεία της ελονοσίας. Η θεραπεία προσφέρθηκε σε 24 ασθενείς, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων που μολύνθηκαν στη νοτιοανατολική Γαλλία και οι οποίοι εθελοντικά δέχτηκαν να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Οι ασθενείς έλαβαν 600mcg ημερησίως για 10 ημέρες. Τέθηκαν υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση, καθώς το φάρμακο μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως είπε ο καθηγητής, οι πρώτοι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο παρουσίασαν ταχεία βελτίωση και μια απότομη μείωση του χρόνου που παρέμειναν μεταδοτικοί. Οι ασθενείς που δεν έλαβαν θεραπεία εξακολουθούσαν να είναι μεταδοτικοί μετά από 6 ημέρες, ενώ από εκείνους που έλαβαν τη χλωροκίνη, μόνο το 25% συνέχιζαν να είναι μεταδοτικοί μετά από 6 ημέρες.

Virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*