Μείωση Ασφαλιστικών Εισφορών και Φόρων Εργασίας προτείνει το Ινστιτούτο Bruegel

O πασίγνωστος οικονομολόγος Gudram Wolf,διευθυντής του Ινστιτούτου Bruegel που αποτελεί το πιο αξιόπιστο Ευρωπαϊκό think tank στις Βρυξέλλες, κατέθεσε το δικό του πακέτο προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που ήρθε μέσω CoViD-19.

H Ευρώπη πρέπει να πάρει άμεσα, δραστικά και συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικήςπου θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη προτείνει ο  Γκούντραμ Βολφ.

  • Ανάμεσα στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αμέσως είναι η δραστική μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών ή της φορολογίας τωνμισθωτών, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και να δοθούν κίνητρα για τη διατήρηση της απασχόλησης.

Πρέπει οπωσδήποτε  να χρηματοδοτηθούν οι ιατρικές υπηρεσίες και να υποστηριχθούν οι πλέον πληττόμενες κατηγορίες, όπως οι αυτοαπασχολούμενοι και συγκεκριμένες εταιρείες.

Ο διευθυντής του Bruegel επισημαίνει ότι τα στοχευμένα μέτρα είναι αναγκαία αλλά δεν είναι αρκετά. Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαθα αποδειχθεί χρήσιμο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο Βολφ υποστηρίζει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ παρεξηγήθηκε όταν είπε πως “δεν είναι δουλειά της ΕΚΤ να κλείσει τα spread”.

  • “Είμαι πεπεισμένος ότι η ΕΚΤ είναι εκεί για να κάνει ό,τι χρειαστεί και να υποστηρίξει τις χώρες της Ευρωζώνης σε αυτό το σημείο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*