Κόντρα ΑΟΝ – WTC με Lloyd’s: Τι λένε οι αναλυτές

Της Ελενας Ερμείδου

Κίνητρο για το μέγα deal ύψους, με ανταλλαγές μετοχών 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που φτάνει την χρηματιστηριακή αξία της ΑΟΝ στα 80 δισεκατομμύρια, αφού ολοκληρωθεί η συγχώνευση της με την WTC είναι τεχνολογία, η υιοθέτηση της οποίας περιορίζει τα κόστη λειτουργίας σύμφωνα με αναλυτές της Peel Hunt.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Willis Towers Watson από την ΑΟΝ, το νέο σχήμα στο κλάδο Μεσιτών Ασφαλίσεων θα καταλάβει την πρώτη θέση στην αγορά Περιουσίας & Ατυχημάτων (P&C) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων την δημιουργία οικονομίας κλίμακας, προστατεύοντας επίσης το καθεστώς των προμηθειών. Σύμφωνα με τους αναλυτές το νέο σχήμα που θα προκύψει θα θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ του ανταγωνισμού για την αγορά των Lloyd’s.

Την ίδια στιγμή ο συνδυασμός των υπηρεσιών των ΑΟΝ και  WTW θα βελτιώσεις τις κύριες γραμμές παραγωγής επιχειρηματικών κινδύνων, υγεία, τις γραμμές αντασφάλισης, και τις υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων.

Στα της πιστοληπτικής αξιολόγησης, οι δύο οίκοι Moody’s και S&P Global Ratings αναθεώρησαν τις προοπτικές τους  σε θετικές για την  Willis Towers Watson (WTW) ενώ διατήρησαν τις σταθερές προοπτικές για την ΑΟΝ κατά την επίσημη ανακοίνωση της συγχώνευσης και μετά από τα παιχνίδια κερδοσκοπίας ημερών.

Το πλάνο για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προγραμματίζεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 με έσοδα που θα φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 3,6 δισεκατομμύρια υπολογισμένα σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του 2019.

Στο απόηχο των εξελίξεων η Moody’s επιβεβαίωσε την διαβάθμιση Baa2 για το χρέος μηδενικής εξασφάλισης της ΑΟΝ. Baa3 για την WTW, αλλάζοντας τις προοπτικές για τον μεσίτη σε θετικές από σταθερές.

Σύμφωνα με την S&P επιβεβαίωσε ότι από το νέο συνδυασμό δεν προκύπτουν αλλαγές, διατηρώντας την πιστοληπτική διαβάθμιση της Aon (A-/Stable/A-2).Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων 5 ετών η πιστοληπτική θέση της ΑΟΝ παρουσιάζει σταθερότητα και ως οργανισμός επικεντρώνεται στην οργανική ανάπτυξη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*