Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Lloyd’s για τον κορωνοϊό!

Πώς η ιστορική ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου θα διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία της σε περίπτωση όξυνσης της επιδημίας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

“Πρωτόκολλα συναλλαγών εκτάκτου ανάγκης» έχουν τα Lloyd’sofLondonγια να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της ιστορικής ασφαλιστικής αγοράς, εάν η πρόσβαση στο κτίριο περιοριστεί εξαιτίας της επιδημίας με τον κορωνοϊό.

Η αγορά, που «μετρά» 330 χρόνια ζωής θα ενθαρρύνει την ηλεκτρονική τοποθέτηση κινδύνου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της. Τα Lloyd’sείναι ένα από τα τελευταία «προπύργια» της δια βοής διαπραγμάτευση στο City, με τους εργαζομένους που έχουν τα αρχεία και τους φακέλους τους ανά χείρας να είναι μια γνώριμη εικόνα στους δρόμους και τις παμπ του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας. Η αγορά κινείται βαθμιαία προς την ηλεκτρονική διαπραγμάτευση, αλλά οι περισσότερες δραστηριότητές της ακόμα διενεργούνται πρόσωπο με πρόσωπο.

Τα Lloyd’sδιευκρίνισαν ότι οι υπάλληλοι στο γραφείο της στο Μιλάνο της Ιταλίας εργάζονται εκ επιτροπής, το ένα τρίτο στο γραφείο και τα δυο τρίτα από το σπίτι. Τα γραφεία στη Σιγκαπούρη και το Χονγκ-Κονγκ επανήλθαν σε κανονική λειτουργία από τις 2 Μαρτίου, ενώ τα γραφεία στη Σαγκάη και το Χονγκ-Κονγκ επανέρχονται βαθμιαία στην κανονικότητα. Ηαγοράδιευκρίνισεότιπρος το παρόν δεν έχει περιορίσει την πρόσβαση στο κτίριο του City, ούτε έχει θέσει περιορισμούς στον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάθε συνάντηση, ωστόσο η θέση αυτή τελεί υπό συνεχή επανεξέταση, υπό το φως των νέων δεδομένων για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα, η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte (μια από τις BigFour) επιβεβαίωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους της στο Λονδίνο διαγνώστηκε με τον ιό Covid-19. Oεν λόγω εργαζόμενος είχε ταξιδέψει στην Ασία και η διάγνωση επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη. Η Deloitteδιευκρίνισε ότι κάποιοι εκ των εργαζομένων που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή βρίσκονται σε απομόνωση και ο όροφος στον οποίο εργάζονταν έκλεισε προκειμένου να απολυμανθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*