Στον πόλεμο κατά του bullying η INTERAMERICAN

Την εκστρατεία για την αντιμετώπιση του bullying, με μήνυμα «Κάνουμε Ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #5» υποστηρίζει η INTERAMERICAN, συμμετέχοντας χορηγικά για πρώτη φορά σε ενέργεια του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ). Συγκεκριμένα, το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, συνεργάζονται για την οργάνωση του μεγαλύτερου φιλικού αγώνα καλαθοσφαίρισης που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εκστρατείας. Στον αγώνα θα συναντηθούν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές της  Ελλάδος και της Barcelona. Η εκδήλωση, που προσδοκάται να έχει επικοινωνιακά σημαντική επίδραση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 9:30 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΣΕΦ, του Δήμου Πειραιά, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (6 Μαρτίου), που έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας. Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή μαθητών και των συνοδών τους,από 80 περίπου σχολεία της Αττικής.Κατά τα τρία τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί, ήδη, τέσσερεις δράσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, για να διαδοθεί ηχηρά η ιδέα της αλληλεγγύης προς τα θύματα του bullyingκαι της ψυχικής ενδυνάμωσης των παιδιών κατά του φαινομένου.

Η INTERAMERICAN, με πολυετή δραστηριότητα για τη δημιουργία κοινωνικής αξίας, ακολουθεί σταθερά από το 2008 τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που περιλαμβάνουν και την υπεράσπιση των διεθνώς διακηρυγμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Αρχές 1 & 2). Η εν λόγω πρωτοβουλία της εταιρείας εγγράφεται στον σχεδιασμό της για πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπευθυνότητας. Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε για την παρουσίαση του φετινού αγώνα, η INTERAMERICANτιμήθηκε από το ΚΜΟΠ για την υποστηρικτική συνδρομή της στη φετινή εκστρατεία.

Το πρόγραμμα Live Without Bullying αποσκοπεί στην πρόληψη καιαντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού καιυλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι,γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού,έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίεςσυμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκεςτους. Το πρόγραμμα Live Without Bullying αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και υλοποιείται σεσυνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Βʼ Παιδιατρικής ΚλινικήςΠανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α.Κυριακού και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable-ΕνΔυναμώνω».Από τον Μάρτιο του 2016, το ΚΜΟΠ αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα τουΥπουργείου Παιδείας για θέματα εκφοβισμού, ενώ από τον Ιανουάριο του 2017 έχειάδεια πρόσβασης σε σχολεία για την υλοποίηση σχετικών εκπαιδευτικώνπρογραμμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*