Οι απαντήσεις για το μέλλον των ΤΕΑ στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Μόλις ένα 24ωρο απομένει για το πολυαναμενόμενο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin20) που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) με την Ethos Media και το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr.

Τα βλέμματα αύριο στρέφονται στo Athenaeum InterContinental όπου άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες θα θέσουν επί τάπητος τα τελευταία δεδομένα, παραλείψεις του παρελθόντος με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Εν μέσω της κρίσιμης μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε διαβούλευση για το ασφαλιστικό σύστημα, σπουδαίας σημασίας στο αυριανό Συνέδριο είναι η παρουσία του κ. Gabriel Bernardino, επικεφαλής της EIOPA ο οποίος αναμένεται στην ομιλία του να αναδείξει, μεταξύ άλλων, τον ρόλο της Επαγγελματικής Ασφάλισης στα Συνταξιοδοτικά Συστήματα.

Το παρών θα δώσει επίσης ο Υπουργός Εργασίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης σε μια σημαντική χρονική συγκυρία για τον ρόλο των 3 πυλώνων ασφάλισης, την μεταβατική εποχή για το ασφαλιστικό σύστημα και δη για τον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα και την περαιτέρω εξειδίκευση τους σε 3 ειδικά θεματικά panels θα τεθούν επί τάπητος:

Σύμπραξη των Κοινωνικών Εταίρων γύρω από τα ΤΕΑ. Η «χρυσή τομή» που απαιτείται, δηλαδή, ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με φόντο την απαραίτητη δημιουργία κουλτούρας για την ανάπτυξη του Θεσμού στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) στην Ελλάδα περιγράφουν τις συνθήκες και τα επιτεύγματα ως τώρα. Εκπρόσωποι Εργαζομένων αναλύουν τις ανάγκες, από την δικιά τους σκοπιά, στο υπό διαμόρφωση νέο αυτό πλαίσιο.

-Παράλληλα, θα τεθούν οι κατευθυντήριες γραμμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Νομικοί, ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες καταθέτουν τις γνώσεις τους για τα βήματα που απαιτούνται: από την σύσταση μέχρι την ορθή λειτουργία των ΤΕΑ

-Ιδιαίτερα σημαντικοί παράμετροι επίσης αποτελούν η εποπτεία, η διαχείριση και οι αποδόσεις των ΤΕΑ: Πως μπορούν τα Επαγγελματικά Ταμεία να αποτελέσουν ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο; Διαχειριστές επενδύσεων και ειδικοί αναλύουν τα οφέλη και τις αποδόσεις που προσφέρουν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ποια η πορεία των ΤΕΑ στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα και τι μας δείχνει η διεθνής εμπειρία.

*Μείνετε συντονισμένοι στα μέσα της Ethos Media για όλα τα νέα από το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*