Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Με κουλτούρα δεκαετιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές παροχές

του Βάιου Κρόκου

Αν και τα τελευταία χρόνια εντείνονται οι προσπάθειες ώστε όλο και περισσότερες εταιρείες να εντάξουν ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα στα πακέτα των εργαζομένων τους, λίγες είναι αυτές που θα μπορούσαν να περηφανεύονται πως το κάνουν για χρόνια. Δεκαετίες μάλιστα.

Ο λόγος για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία η οποία πάνω από 40 χρόνια παρέχει νοσοκομειακά, συνταξιοδοτικά/αποταμιευτικά προγράμματα, αποτελώντας από τις πρώτες εταιρείες με τέτοιες παροχές στη χώρα προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η MetLife αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της εταιρείας σε αυτό τον τομέα, παρέχοντας ασφαλιστήρια συμβόλαια για κάθε συνεργάτη.

Σημειώνεται πως η MetLife που εξέδωσε το πρώτο ομαδικό ασφαλιστήριο στη χώρα μας το 1964 συνεχίζει να ηγείται στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων καθώς συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές με έμφαση την ομαδική ασφάλιση προσωπικού.

Την παραπάνω παροχή (τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης όλα αυτά τα χρόνια) ανέδειξαν – μεταξύ αρκετών άλλων επίσης παραγόντων – ιστορικά στελέχη και εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εξιστορώντας στιγμές και επιτεύγματα της εταιρείας.

Όλα αυτά κατά την προβολή ειδικού φιλμ που παρουσίασε η διοίκηση της εταιρείας σε συνάντηση με δημοσιογράφους για την πορεία του ομίλου και τους επόμενους στόχους το 2020.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις καλύψεις, μόνο την διετία 2014-2015, για παράδειγμα, η εταιρεία δαπάνησε 6,3 εκατ. ευρώ σε προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, σύμφωνα με την σχετική έκθεση βιωσιμότητας.

Ενδεικτικά για τους εργαζόμενους παρέχεται συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, νοσοκομειακό, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλεια ζωής.

«Η εταιρεία μας έχει μια μεγάλη ιστορία που δεν έχει αποτυπωθεί όπως θα έπρεπε, με λαμπρό παρελθόν και φωτεινό μέλλον» σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης

Θετικές προοπτικές το 2020

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, ο CEO της εταιρείας ανέφερε πως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης για την συνολική αγορά μπύρας.

Όσον αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υλοποιεί το προγραμματισμένο επενδυτικό της πλάνο για την τριετία 2019-2021, που ανέρχεται σε 46 εκατ. ευρώ και αφορούν τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής, την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, στα πληροφοριακά συστήματα και στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Δανιηλίδη υπάρχει η πιθανότητα το πρόγραμμα αυτό να αναθεωρηθεί προς τα πάνω εάν προκύψουν σχετικές ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά.

Αναφερόμενος στην πορεία της αγοράς, ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2019 η κατηγορία της μπύρας εμφάνισε μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2018, καθώς το δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκό κυρίως σε επίπεδο καιρικών συνθηκών αλλά και τουριστικού ρεύματος

Τα οφέλη από τις ομαδικές ασφαλίσεις

Ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο κύριες παροχές όσο και πρόσθετες. Συνοψίζοντας, τα οφέλη της ομαδικής ασφάλισης για μια εταιρεία και τους υπαλλήλους της μπορούμε να πούμε πως είναι τα παρακάτω:

-Προστατεύεται το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε περίπτωση ενός απρόσμενου και ατυχούς συμβάντος για τον εργαζόμενο.

-Προσελκύεται ταλέντο και νέο ανθρώπινο δυναμικό την ώρα που το προφίλ της εταιρείας και του εργοδότη ενισχύεται μέσω της παροχής ανταγωνιστικού πακέτου ανταμοιβών.

-Δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης/πίστης προς την εταιρεία και έξτρα κίνητρο, που οδηγεί στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του εργαζομένου.

-Υπάρχουν φορολογικά οφέλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*