Ο Κικίλιας «παίρνει» κλίνες εντατικής από τους ιδιώτες

Σε συμφωνία για την παραχώρηση 80 κλινών εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω της γρίπης προχώρησε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν χθες στο υπουργείο Υγείας και έδωσαν τα χέρια. Η συμφωνία προβλέπει ότι η παραχώρηση θα αφορά τους επόμενους 4 μήνες και το κόστος δεν θα επιβαρύνεται από clawback. Η αποζημίωση των κλινικών θα γίνει με βάση το ημερήσιο νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ.

Τις προσεχείς ημέρες, θα ξεκινήσουν οι επαφές των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΠΥΥ και των κλινικών, ώστε να κλείσει και τυπικά το θέμα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Παράλληλα, οι δύο πλευρές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο η παραχώρηση των κλινών εντατικής να λάβει πιο μόνιμο χαρακτήρα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ.

Στο μεταξύ, στασιμότητα παρατηρείται στο φλέγον ζήτημα της υπογραφής νέας σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών, καθώς οι τελευταίες αντιδρούν στις ρυθμίσεις του νέου ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών), που «πέρασε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τη ευρύτερη αναμόρφωση του ΕΚΠΥ, οπότε το ζήτημα των νέων συμβάσεων έχει μετατεθεί χρονικά για την άνοιξη.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*