Όταν ο θρύλος του NBA στηρίζει ανασφάλιστους πολίτες

Τα κατορθώματα του στο παγκόσμιο μπάσκετ παραμένουν αξεπέραστα. Θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένος είναι και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Την χρονιά που φεύγει, ο θρύλος του NBA και ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ Charlotte Hornets, Μάικλ Τζόρνταν εγκαινίασε την  “Michael Jordan Family Medical Clinic”, μιας κλινικής για ανασφάλιστους πολίτες.

Η κλινική άνοιξε δύο χρόνια μετά τη δέσμευση του «Air Jordan» για δωρεά 7 εκατομμυρίων δολαρίων, και δημιουργήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάρλοτ στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να μπορώ να δώσω πίσω στην κοινότητα που με έχει στηρίξει αυτά τα χρόνια» είπε, στην ομιλία των εγκαινίων, ο Τζόρνταν και δάκρυσε.

Η Michael Jordan Family Medical Clinic διαθέτει 12 δωμάτια για εξέταση ασθενών, θάλαμο για ακτινοβολίες και χώρο για φυσικοθεραπεία. Επιπλέον, κοινωνική λειτουργός θα αναλαμβάνει περιπτώσεις οι οποίες απαιτούν κοινωνική στήριξη. Τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Novant Health.

Η κλινική είναι στις χαμηλών εισοδημάτων συνοικίες της Σάρλοτ. Σε προ πενταετίας έρευνα των πανεπιστημίων Harvard και UC Berkeley, η Σάρλοτ κατέλαβε την 50ή θέση σε 50 πόλεις των ΗΠΑ όσον αφορά τη δυνατότητα οικονομικής κινητικότητας των παιδιών που γεννούνται μέσα στη φτώχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει ο ταχυδρομικός τομέας σου ή η συνοικία σου να καθορίζουν την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνεις. Ή, το κατά πόσον μπορείς να απολαμβάνεις ή όχι υπηρεσίες υγείας» τόνισε ο Μ. Τζόρνταν.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*