«Συνετή ασφάλιση, ασπίδα κατά των φυσικών καταστροφών»

Το ενημερωτικό infographic της Insurance Europe στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του χρηματοοικονομικού γραμματισμού

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η Insurance Europe, o σύνδεσμος των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών της ΕΕ, εντείνει τις προσπάθειές του για την ενημέρωση της κοινής γνώμης της Ευρώπης για την αξία και την σημασία της ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευσε σήμερα infographic για τα πέντε βήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικό περιορισμό των ζημιών από φυσικές καταστροφές. Παρότι καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί είναι απρόβλεπτα, εντούτοις υπάρχουν πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για την άμβλυνση των παρενεργειών. Ειδικότερα:

  1. Έσο έτοιμος !

Η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, οπότε η Insurance Europe καλεί τους πολίτες να εξοικειωθούν με τους πιθανούς κινδύνους στην περιοχή τους και τι να πράξουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

  1. Διάλεξε την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη

Η επιλογή του ενδεδειγμένου ασφαλιστικού συμβολαίου παίζει σημαντικό ρόλο στην καταβολή αποζημίωσης για πιθανές ζημίες σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

  1. Κατανόησε την κάλυψή σου

H Insurance Europe συνιστά στους ασφαλισμένους να διαβάσουν προσεκτικά και να κατανοήσουν τους όρους και προϋποθέσεις του ασφαλιστικού τους συμβολαίου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του τι καλύπτει και ποιες είναι οι εξαιρέσεις που πιθανώς προβλέπει.

  1. Υπόβαλε αίτηση αποζημίωσης

Εάν κάποιος υποστεί ζημία ως αποτέλεσμα μιας φυσικής καταστροφής, η Insurance Europe συστήνει να έλθει αμέσως σε επαφή με την ασφαλιστική του εταιρεία για παροχή βοήθειας και συμβουλών.

     5. Αξιοποίησε την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών

Οι ασφαλιστικές δεν παρέχουν μόνο κάλυψη αλλά μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες να προετοιμαστούν και να προστατευθούν από φυσικές καταστροφές.

Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία #InsureWisely (Ασφαλίσου Συνετά) της Insurance Europe, στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης του χρηματοοικονομικού γραμματισμού. Η χρηματοοικονομική εκπαίδευση διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο να διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να κατανοούν καλύτερα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και concept.

H Ιnsurance Europe καλεί τους φορείς χάραξης πολιτικής και τις εποπτικές αρχές της ΕΕ να στηρίξουν περισσότερο τις ενημερωτικές της πρωτοβουλίες.

Insure yourself wisely – Natural catastrophes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*