Περί συμφερόντων αγοράς το ανάγνωσμα

Τα συμφέροντας τα γνωρίζει ο καθένας και τα υποστηρίζει. Αν συγκρούονται ή κοντράρονται με τα συμφέροντα του κλάδου, τα πράγματα δυσκολεύουν, και αν οι διαφορές χρονίζουν;

Στην αρχή ένας από τους δύο είναι κερδισμένος, αλλά μπορεί και ο χαμένος να θεωρεί τον εαυτό του κερδισμένο. Αν, μάλιστα είναι εκτός του πλαισίου των πεποιθήσεων και των απόψεων του, ο χαμένος μπορεί και να υπάρξει αντιστροφή της πραγματικότητας, ήτοι ο χαμένος να θεωρεί το εαυτό του κερδισμένο και τον κερδισμένο, ως χαμένο και έτσι και οι δύο θα πορεύονται, και θα είναι ευτυχείς. Στο σύνολο της βεβαίως η Αγορά δεν θα το αμφισβητούσε κανείς, ζημιώνεται και δεν μπορεί να ξεπεράσει τους στόχους, ούτε να αναπτυχθεί.

Αυτή η ‘Αγορά’ κινεί την οικονομία. Μεταφέρει κινδύνους ασφαλίζοντας, αποζημιώνει, λειτουργεί συμβουλευτικά, κάνει διαχείριση ρίσκου, επενδύει.

Αυτή η ‘Αγορά’ όμως μεταφέρει και πολλά φήμες, που αναπαράγονται και διαψεύδονται. Μεταφέρει επίσης κατευθυνόμενες ειδήσεις όταν πρόκειται για οικονομικές συναλλαγές, εξαγορές ή συγχωνεύσεις. Επιμένει πολλάκις να μην αναγνωρίζει τα θετικά μηνύματα και να τα μετατρέπει σε αρνητικά.

Υπάρχουν άνθρωποι, στελέχη σε αυτή την ‘Αγορά ‘ που πραγματικά αξίζουν, φυσικά υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους, αλλά μέσω των συμφερόντων της αγοράς. Σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον τους, και αν κάνουν και λάθη, δεν πειράζει. Τα λάθη αυτά προκαλούν λιγότερη ζημιά.

Το ερώτημα του Ανασφάλιστου είναι γιατί ενώ όλοι γνωρίζουν τι είναι σωστό, κάποιοι να βαλτώνουν και να πέφτουν στις παγίδες ;

Το 2019 μας τελειώνει και μας τελειώνουν και τα ευχολόγια. Πάλι τα ίδια θα λέμε όταν μπούμε στο νέο έτος;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*