Αντασφάλειες: Το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα

Της Ελενας Ερμείδου

Μετά από δεκάδες δηλώσεις και ανακοινώσεις, ήρθαν οι αντασφαλιστές αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Οι πολυαναμενόμενες αυξήσεις δεν αποτυπώνονται στα τιμολόγια τους. Η τάση επιβεβαιώθηκε και στο συνέδριο της S&P.

Οι αντιδράσεις των αντασφαλιστών ήταν αρκετά εμφανείς με την SCOR P&C Reinsurance να υπογραμμίζει ότι η άνοδος στα αντασφάλιστρα ήταν μικρή και οι βελτιώσεις στους όρους και τις συνθήκες ανεπαρκείς.

Καλύτερο βηματισμό σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα βλέπει η Odyssey στους πρωτασφαλιστές, τονίζοντας ότι οι αντασφαλιστές ανάμεναν σημαντικές βελτιώσεις και συμπληρώνοντας ότι οι προμήθειες επιμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και παρατηρώντας ότι υπάρχει άφθονο capacity στην αγορά

Και πάλι ρόλο σημαντικό στην διαμόρφωση των τιμών των αντασφλίστρων έχει η προσφορά των εναλλακτικών κεφαλαίων (ILS, Insurance Linked Securities), σύμφωνα με την SCOR η οποία τονίζει ότι  καθώς αυτά ήρθαν για να μείνουν, οι αντασφαλιστές θα πρέπει να μάθουν καλά το πώς δουλεύουν και να συνεργάζονται μαζί τους.

Υπάρχουν και αυτοί που ζυγίζουν περισσότερο τους παραδοσιακούς αντασφαλιστές από τα εναλλακτικά επενδυτικά κεφάλαια όπως είναι η Odyssey

… αλλά και αυτοί που θέλουν να πιστεύουν ότι τα πρόσφατα γεγονότα από τον τυφώνα στην Ιαπωνία θα καλλιεργήσουν τις συνθήκες για βιώσιμες αυξήσεις στις τιμές των αντασφαλίστρων μέσα στο 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*