Δείτε τι απάντησε: Δεν έχω λεφτά … έχω Ασφάλεια

Λεφτά δεν έχω, έχω την Ασφάλεια.  Αυτό απάντησε ασφαλισμένη που νοσηλεύτηκε σε ακριβό ιδιωτικό νοσοκομείο.  Δεν θα της απηύθυναν την ερώτηση αυτή, αν εισοδήματα της ήταν υψηλά και το ιδιωτικό ακριβό νοσοκομείο δεν χτυπούσε περίεργα.

Η συγκεκριμένη ασφαλισμένη γυναίκα έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Αν ήταν πλούσια θα μπορούσε να αμελήσει να ασφαλιστεί. Δεν είναι, όμως οπότε μεριμνά για τη τσέπη και προλαμβάνει κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να εκτροχιάσει τον οικογενειακό της προϋπολογισμό ή να την φέρει σε απόγνωση.

Σωστά τα λέει και η ασφαλιστική αγορά, σύσσωμη και η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.  Η ασφάλιση δεν είναι για τους πλούσιους. Ο Ελληνας είναι υπασφαλισμένος και χρειάζεται εκπαίδευση για να καταλάβει την αξία της ασφάλισης. Πολύ σωστά όλα. Και η γυναίκα της περίπτωσης μας, δεν ήταν Ελληνίδα, αλλά από την Αλβανία που δουλεύει στην Ελλάδα χρόνια και έχει ανασφάλεια για το μέλλον της.

Ο Ελληνας λοιπόν είναι υπασφαλισμένος. Είμαστε στα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης. Τα στοιχεία που δημοσίευσε στις 29 Σεπτεμβρίου η Insurance Europe για την Ευρώπη, επίσης το μαρτυρούν.  Ο Ελληνας χρειάζεται εκπαίδευση. Οι ασφαλιστικές τι χρειάζονται και πως θα τον πείσουν, για να το αντιστρέψουμε και να κάνουμε τον δικηγόρο του διαβόλου;

Όταν σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς λόγο περνάς από εξονυχιστικούς ελέγχους για να αποζημιωθεί και όταν σου ανεβάζουν τα ασφάλιστρα πχ των νοσοκομειακών προγραμμάτων μέσα σε δύο χρόνια, όπως μαθαίνουμε 15%;

Θα μου απαντήσετε, ότι είναι ο πληθωρισμός, και για να έχει ανέβει ένα συμβόλαιο τόσο μέσα σε δύο χρόνια, ο λήπτης της ασφάλισης θα είναι ζημιάρης.  ΟΧΙ, ούτε το ένα, ούτε το άλλο ισχύει.  Ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός και δεν έχει υπάρξει ούτε μία απαίτηση για αποζημίωση. Οπότε ουδεμία ζημία.  KAI TOTE TI ΕΓΙΝΕ;

Λίγα μπορούμε να γνωρίζουμε για το τι έχουν γίνει στα εμπορικά τμήματα των ασφαλιστικών. Ας υποθέσουμ ε όμως ότι οι αυξήσεις συνεχίζονται και είναι όρος του συμβολαίου. Πόσο θα μπορέσει να κρατήσει το συμβόλαιο αυτό της υγείας, η ασφαλισμένη μας. Κάποια στιγμή θα αρχίσει να αναρωτιέται που πάει το πράγμα.

Εξοχα, όλα αυτά που λέμε. Αλλά μήπως θα πρέπει και οι ασφαλιστικές να αναθεωρήσουν κάποιες τακτικές;

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μεγάλες αυξήσεις στα συμβόλαια υγείας. Και πέυρισι το ίδιο, και πρόπερυσι. Και πέρυσι, και πρόπερυσι, επίσης ακούγαμε ότι ο έλληνας είναι υπασφαλισμένος και ότι η ασφάλιση είναι για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Κάθε χρόνο τα ίδια ακούμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*