Tι συμβαίνει με την υποχρεωτική ασφάλιση ζωής για νέους στο 4ο μεγαλύτερο σύστημα του κόσμου;

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Αυστραλοί έχουν το τέταρτο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα στον κόσμο κι ως εκ τούτου προχωρούν αρκετά συχνά σε διαρθρωτικές κινήσεις, κατόπιν κυβερνητικών σχεδιασμών.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να απαγορεύσει τη συνήθη πρακτική, σύμφωνα με την οποία οι νέοι εργαζόμενοι (25 ετών ή με εισοδήματα κάτω των 6.000 δολαρίων) θα επιβαρύνονται αυτομάτως με ασφάλειες ζωής, λόγω παρατηρούμενων δυσλειτουργιών.

Η δέσμη νόμων που αφορούν στην ασφάλιση αντιπροσωπεύει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ασφάλιστρα κάθε χρόνο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρέχουν ασφάλειες ζωής, αναπηρίας και προστασίας εισοδήματος στο πλαίσιο συγκεκριμένων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέα μέλη της αγοράς εργασίας, ηλικίας κάτω των 25 ετών ή σε άλλες ειδικές κατηγορίες, αν το έχουν ζητήσει ρητώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο την Πέμπτη. Το νομοσχέδιο τίθεται σε ισχύ τον Απρίλιο του 2020 και διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι σε επικίνδυνες εργασίες μπορούν να αποκτήσουν αυτόματη κάλυψη.

Η Αυστραλία αναθεωρεί το υποχρεωτικό σύστημά της αποταμίευσης λόγω συνταξιοδότησης μετά από την αναθεώρηση που έλαβε χώρα από την κυβέρνηση νωρίτερα μέσα σε αυτό το έτος και διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπισε πολυάριθμα προβλήματα, όπως υψηλές κρατήσεις, πολλαπλοί λογαριασμοί και χρόνια υποεκτέλεση από ορισμένα ταμεία.

Πηγή: 7news.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*