Αναζητώνται Insurtech με υψηλές αποτιμήσεις

Της Ελενας Ερμείδου

Επιασαν ταβάνι τα Insurtech ή οι επενδυτές φυλάνε τα χρήματα για να τα τοποθετήσουν στο μέλλον σε insurtech που μπαίνουν σε  niche αγορές και επιφυλάσσουν υψηλές αποτιμήσεις; Ο κλάδος των Insurtech δείχνει να διασχίζει φάση ωρίμανσης, τα κεφάλαια προς επένδυση να είναι πιο συγκρατημένα και οι επενδυτές να αναζητούν κάτι το πολύ ιδιαίτερο για να ανάψουν το πράσινο φως εκταμιεύσεων.

Στα 1,4 δισεκ. δολάρια έφτασε η αξία των insurtech το  δεύτερο τρίμηνο του 2019, αυξημένη κατά 280% σε σχέση με το περασμένο έτος. Παρά την ετήσια αύξηση, στοιχεία από την CB Insights αποδεικνύουν ότι η χρηματοδότηση των insurtech σημείωσε ελαφρά κάμψη το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς υπήρξε πτώση από τα 1,55 δισεκ. δολάρια. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν ότι ο κλάδος έχει περάσει σε φάση ωρίμανσης

H Ιαπωνική SoftBank έχει χρηματοδοτήσει με τα περισσότερα κεφάλαια το κλάδο το τελευταίο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου και των 300 εκατ. προς την Lemondade, 205 εκατ. στην Collective Health και 152 εκατ. στην Policybazaar.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προς τα Insurtech δεν μειώθηκε, ωστόσο κάποια χρήματα παραμένουν ανεκμετάλλευτα δημιουργώντας ένα επενδυτικό κενό.

Αυτή την στιγμή τα κεφάλαια αναζητούν insurtech με ισχυρές μελλοντικές δυναμικές που θα δώσουν πολύ υψηλές αποτιμήσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*