Αριστερά ο προτεινόμενος για CEO του NN Group, David Knibbe, και δεξιά ο απελθών Lard Friese

Αποχώρησε αιφνιδίως ο CEO της NN Group – «Μετακομίζει» στην Αegon

Όπως ανακοίνωσε, χθες, ο Ολλανδικός Ασφαλιστικός Όμιλος ΝΝ Group το εποπτικό  συμβούλιο προτίθεται να διορίσει τον David Knibbe ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας. Ο David Knibbe, επί του παρόντος διευθύνων σύμβουλος της NN Netherlands, διαδέχεται τον Lard Friese, ο οποίος από τις 12 Αυγούστου 2019, παραιτήθηκε από μέλος και πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του NN Group, για να συμμετάσχει στην Aegon.

Ο διορισμός του David Knibbe υπόκειται στην έγκριση της Ολλανδικής Κεντρικής Τράπεζας. Εάν εγκριθεί, ο διορισμός θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2019, μετά από γνωστοποίηση στη Γενική Συνέλευση της Ομάδας NN σε έκτακτη γενική συνέλευση (EGM) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο David Cole, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της NN Group δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Lard προσχώρησε στην εταιρεία το 2008 ως CEO της Nationale-Nederlanden στις Κάτω Χώρες και εντάχθηκε στην Ασφαλιστική Διοίκηση της ING το 2011 με ευθύνη για τις ευρωπαϊκές και ασιατικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις της. Ο Lard διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NN το 2014. Με τα χρόνια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κύρια στον  διαχωρισμό από την ING Group.

Η προσπάθειά του και η εστίαση στην απόδοση, σε συνδυασμό με τη δέσμευσή του να εξυπηρετήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της εταιρείας, ήταν σημαντικά για τη διαμόρφωση του NN Group ως ισχυρού διεθνούς παίκτη που είναι σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και για λογαριασμό του Εποπτικού Συμβουλίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Ομίλου NN, για τη συμβολή του στην εταιρεία. Έχουμε μια σωστή διαδικασία διαδοχής και με τον προβλεπόμενο διορισμό του David Knibbe βρήκαμε έναν εξαιρετικό διάδοχο μέσα από την εταιρεία.”

Ο David Knibbe, όπως αναφέρει και το asfalisinet.gr που προτείνεται ως νέος CEO του ομίλου, σε δηλώσεις του τόνισε: “Είναι τιμή  η πρόταση να είμαι ο επόμενος CEO της NN Group. Η NN είναι μια ισχυρή διεθνής εταιρεία, η οποία οδηγείται από ταλαντούχους ανθρώπους που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους ενδιαφερόμενους.”

Aξίζει να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του Lard Friese ήταν αιφνιδιαστική και πρωτότυπη για το γεγονός ότι ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και η προσχώρηση του στην Aegon, που θεωρείται ως ο κυριότερος ανταγωνιστής του NN Group στην Ολλανδία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*