back to top
31.5 C
Athens
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2026

Bancassurance: Όλα για την πώληση, πάρτε κόσμε

Πρέπει να βγάζουν χιλιάδες ευρώ έσοδα από τον ασφυκτικό κλοιό που δημιουργούν γύρω από τον πελάτη για να του πωλήσει, το bancassurance ένα ή και δύο ασφαλιστικά προϊόντα, με κάθε μία τραπεζική συναλλαγή. Φτάνει να καθίσεις σε ένα από τα γραφεία για όλες τις δουλειές!.

Το πρώτο ερώτημα υποβάλλοντας τα απαραίτητα έντυπα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί μία τραπεζική συναλλαγή είναι «εσείς , έχετε ασφαλίσει το πορτοφόλι σας;», και στην συνέχεια οι ερωτήσεις για να ανατραπεί το ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.  Επεται σειρά έτοιμων ερωτήσεων που γεννούν το φόβο ότι κάτι σοβαρό θα σου συμβεί γιατί έτσι όπως είναι διατυπωμένες δεν αφήνουν την λογική να δουλέψει.

- Advertisement -

Θα χρειαστεί ένα ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΨΟΥΝ, ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, για να βάλεις φρένο στην ασυδοσία και να του αφήσεις έκπληκτους να διερωτώνται από πού τους ήρθε αυτή η απάντηση, αφού κανείς δεν θέλει να του αρπάξουν τα λεφτά από την τσέπη του, άρα και κάθε τους ερώτηση ‘νομιμοποιείται’.

Κανείς δεν θέλει να του κλέψουν το πορτοφόλι όσο και υψηλά εισοδήματα να έχει ή ακόμα και αν έχει 20 ευρώ μέσα. Λίγοι ίσως να μπορούν να αντισταθούν και να παραμείνουν ανασφάλιστοι.

- Advertisement -

Πόσοι όμως γνωρίζουν τι ασφαλίζουν, για ποιο λόγο θα αποζημιωθούν και τι θα πάρουν;

Η ασφάλιση είναι χρήσιμη. Κανείς τραπεζικός υπάλληλος όμως δεν ρωτά να καταγράψει τις ανάγκες του ανθρώπου που έχει απέναντι του, δίνει ένα συμβόλαιο και παίρνει λεφτά, και συμπληρώνουν, «εμείς είμαστε σαν μία ασφαλιστική, μέσω εμάς, μιλάτε με την ασφαλιστική».

Πολύ ωραία και ότι και αν συμβεί γιατί θα συμβεί καθώς οι ανάγκες των ανθρώπων που αγοράζουν τα εν λόγω συμβόλαια μπορεί να μην συμπίπτουν με τις καλύψεις, τότε η οργή θα είναι απέναντι στην ασφαλιστική και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όχι απέναντι στις τράπεζες που γράφουν έσοδα τα τελευταία χρόνια  από το bancassurance.

Φτάσαμε στην εποχή που ο ρόλος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναβαθμίζεται. Που οδηγούν όμως οι τράπεζες το επάγγελμα με αυτές τις τακτικές των πωλήσεων;

Και ακόμα κάτι άλλο, υποστηρίζουν ότι είναι γνώστες του κλάδου, επιτρέπεται να δίνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια και τους όρους αυτούς να τους υπογράφει διευθύνων σύμβουλος μεγάλης ασφαλιστικής που έχει αποχωρήσει από την ασφαλιστική εδώ και μήνες ; Θα μου πείτε μικρό το κακό, μπροστά στα υπόλοιπα. Είναι, όμως και αυτό ένα σημάδι μέσα στα πολλά. Δεν γνωρίζουν τι πωλούν.

Και κάτι άλλο, οι τράπεζες πλέον δεν παρέχουν ποιότητα, αφού όλα τα στελέχη κάνουν όλες τις εργασίες, τις δουλειές τους εν μέρει και τα κόστη τα επωμίζεται ο πελάτης, αφού τα κάνει όλα από σπίτι του με την ηλεκτρονική τραπεζική. Πώς ο ασφαλισμένος που έχει διαφοροποιημένες ανάγκες και αυτές οι ανάγκες χρειάζονται μελέτη και ανάλυση, μπορεί να εμπιστευτεί ανθρώπους που δεν έχουν εντρυφήσει στις ασφάλειες ή δεν εξειδικεύονται σε ένα αντικείμενο; Γιατί όπως το πάνε οι τράπεζες και με τις αλλαγές που κάνουν για να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη, και ο όρος bancassurance θα εξαφανιστεί!

Ολα αυτά δεν συνάδουν όταν μπαίνουμε σε μία εποχή που θα ξεχωρίσει η ποιότητα και η εξειδίκευση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Τρ. Λυσιμάχου στο IW: To Bancassurance προχωρά ακάθεκτα και οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην ανάπτυξή του

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… και χρειαστείς Νομική Προστασία;» – Powered by ARAG

Το επεισόδιο αναδεικνύει τη Νομική Προστασία όχι ως απλή συμπληρωματική κάλυψη, αλλά ως ουσιαστικό μέρος μιας ολοκληρωμένης ασφαλιστικής πρότασης

Tα σχέδια Εξάρχου για το συγκρότημα της ΕΥΡΩΠΗ Holdings στην Παιανία

Μετά το μνημόνιο συμφωνίας για την εξαγορά 6 αγροτεμαχίων έκτασης 62.600 τ.μ., μαζί με το κτιριακό συγκρότημά τους

Οι κυβερνοαπειλές συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιούλιο, στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Τα θύματα ransomware αυξήθηκαν κατά 87% και η έκθεση δεδομένων μέσω GenAI εξελίσσεται σε καθημερινό επιχειρησιακό κίνδυνο, τονίζει η Check Point Research

Ποδήλατο και ασφάλιση: Η προστασία που χρειάζεται κάθε αναβάτης στους καλοκαιρινούς δρόμους

Η Insurance Europe αναδεικνύει μέσα από την καμπάνια #InsuranceIsEverywhere ότι η ασφάλιση δεν αφορά μόνο τα μεγάλα και απρόσμενα γεγονότα

Kaspersky: Πάνω από τη μισή Gen Z έχει δεχθεί ήδη κυβερνοεπίθεση

Μέσα από εφαρμογές όπως το online παιχνίδι Case 404, η Kaspersky εξοπλίζει τη νέα γενιά με τη σωστή νοοτροπία και τις δεξιότητες ώστε να παραμένουν ασφαλείς