Στα 2,33 δις. ευρώ τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της ΑΧΑ

Αύξηση 4% στον κύκλο εργασιών και 10% στα υποκείμενα κέρδη ανά μετοχή- Για «εξαιρετικό εξάμηνο με συνεχιζόμενη και πειθαρχημένη αύξηση των εσόδων» κάνει λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος Τhomas Buberl

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στις ισχυρές λειτουργικές αποδόσεις της ΑΧΑ, η οποία εμφάνισε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4% (στα 57,9 δις. ευρώ) και των υποκείμενων κερδών (underlying earnings) κατά 7% στα 3,6 δις. ευρώ εστίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού ασφαλιστικού ομίλου Thomas Buberl, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου του έτους. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν πτώση 19% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 2,33 δις. ευρώ –σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες-, περνώντας «κάτω από τον πήχη» των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 2,86 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην «απογοητευτική» (κατά τον χαρακτηρισμό του Bloomberg) μερική απόσχιση της αμερικανικής μονάδας της ΑΧΑ Equitable Holdings, καθώς τα έσοδα από την εισαγωγή του 61% στο Χρηματιστήριο ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου. O δείκτης φερεγγυότητας της ΑΧΑ κατά Solvency II διαμορφώθηκε στο 190%, από 193% στο τέλος του 2018.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα αποτελέσματα αποτελούν πλήγμα για τον 46χρονο Buberl που προσπαθεί να μετασχηματίσει την ΑΧΑ, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους των δραστηριοτήτων της από τις ασφάλειες ζωής στις γενικές ασφαλίσεις, σε μια περίοδο που οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, κάτι που κάνει πιο δύσκολο για τις εταιρείες του κλάδου ζωής να καλύπτουν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των πελατών τους.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Buberl, «τα αποτελέσματα της AXA επωφελήθηκαν από μια θετική διπλή δυναμική, που συνίσταται στην ταυτόχρονη αύξηση του κύκλου εργασιών και στην βελτιούμενη κερδοφορία σε όλες τις περιοχές και τους προτιμητέους κλάδους δραστηριότητας. Η ΑΧΑ XL (η μονάδα εμπορικών ασφαλίσεων του ομίλου που προέκυψε από την εξαγορά της XL) είχε στιβαρή συνεισφορά στα κέρδη του ομίλου, καθώς οι συνέργειες αναπτύσσονται ικανοποιητικά…Ο όμιλος ΑΧΑ έχει προχωρήσει πάρα πολύ στην πορεία μετασχηματισμού του, έχοντας μειώσει την έκθεσή του στις χρηματοοικονομικές αγορές, έχοντας δημιουργήσει την μεγαλύτερη πλατφόρμα γενικών ασφαλίσεων που δεν απευθύνονται σε ιδιώτες και έχοντας ενισχύσει τη θέση του ως παγκόσμιος leader στον κλάδο υγείας. Υλοποιούμε επίσης την στρατηγική  Payer to Partner λανσάροντας δικά μας ιατρικά κέντρα, κυρίως στο Μεξικό και την Αίγυπτο, έχοντας ως στόχο να απλοποιήσουμε και να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες υγείας προς τους πελάτες μας» κατέληξε ο κ. Buberl.

https://www-axa-com.cdn.axa-contento-118412.eu/www-axa-com%2F7743fbc5-5c51-424d-9d94-24d95d949453_axa_pr_20190801.pdf (Ολόκληρο το ΔΤ της ΑΧΑ)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*