Swiss Re: Καθαρά κέρδη 18 δισ. με ROE 6,6%

Μετάφραση απόδοση κειμένου: Ελενα Ερμείδου

Καθαρά κέρδη 953 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2019 τα οποία κυρίως οφείλονται στις ισχυρές επιδόσεις της αντασφάλισης και των αποτελεσμάτων επί των επενδύσεων.

Τα καθαρά έσοδα από ασφάλιστρα και τα έσοδα από αμοιβές αυξήθηκαν 7,9% σε ετήσια βάση στα 18,2 δισεκ. δολάρια. Οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων του Ομίλου στο 6,6%.

Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων αυξήθηκαν, έφτασαν στο 4,2% από 2,6% το αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, αντικατοπτρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις που έγραψαν οι τίτλοι μετοχών στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος.

Η κεφαλαιακή θέση της Swiss Re παραμένει πολύ ισχυρή. Ο Ομιλος συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες του στην διαχείριση των κεφαλαίων αξιοποιώντας το πλεονάζον κεφάλαιο σε επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και επιστρέφοντας κεφάλαια στους μετόχους.

Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισεκ. Ελβετικών Φράγκων που ξεκίνησε στις 6 Μαίου του 2019 τελεί υπό εξέλιξη.

Ισχυρό αποτέλεσμα στο κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων παρά τις αξιώσεις

Ο κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων έγραψε αύξηση 2,5% με καθαρά κέρδη 771 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά έσοδα από τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 13,2% στα 8,7 δισεκ. δολάρια κυρίως λόγων των αυξημένων συναλλαγών και ανάπτυξης των επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών. Οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων στο 15,9% από 14,5%

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 100,5% . Ευθυγραμμισμένο με τους στόχους παραμένει το αποτέλεσμα στο underwriting. Ο δείκτης επίσης αντικατοπτρίζει τις ζημιές από φυσικές καταστροφές καθώς και τις ζημιές που προέκυψαν από την Ethiopian Airlines και το  Boeing 737 MAX. Η πορεία του δείκτη θα ομαλοποιηθεί και θα κλείσει στο 98% στο τέλος του 2019.

Κλάδος Ζωής & Υγείας  – ισχυρές επιδόσεις

Τα καθαρά κέρδη του κλάδου αυξήθηκαν 15,3% στα 459 εκατ. Δολάρια κυρίως λόγω των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ. Τα ασφάλιστρα ενισχύθηκαν από τις ισχυρές επιδόσεις των κεφαλαιαγορών. Οι αποδόσεις των ίδιων κεφαλαίων διαμορφώθηκαν στο 13,1% το πρώτο εξάμηνο του 2019 από 11,5% το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018. Τα καθαρά ασφάλιστρα και οι καθαρές αμοιβές συρρικνώθηκαν 1,6% στα 6,3 δισεκ. λόγω των αρνητικών επιδόσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Τα προσαρμοσμένα καθαρά ασφάλιστρα και καθαρά έσοδα από αμοιβές αυξήθηκαν 4,2%.

Προοπτικές

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Christian Mumenthaler, το κλίμα στις αντασφάλειες αντιστρέφεται και ο ίδιος βλέπει σημαντικές ευκαιρίες για το μέλλον μέσα από τις συνεργασίες που έχει ο Ομιλος με τους πελάτες, διανέμοντας παράλληλα ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*