Η Wise Greece κερδίζει το βραβείο «Allianz Future Generations»!

Η Allianz ενδυναμώνει επιχειρήσεις που προωθούν μέσω της δραστηριότητάς τους την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων.

Ο δεύτερος κύκλος του Investment Ready Program, σε συνεργασία με τo Impact Hub, επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των ταλέντων των νέων.

Η ελληνική κοινωνική start-up, Wise Greece κέρδισε το φετινό βραβείο Allianz Future Generations, αξίας 40.000 ευρώ, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 8 φιναλίστ επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο. H Wise βοηθά άνεργους νέους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους στον αγροτικό και διατροφικό τομέα. Η ομάδα της Wise θα αξιοποιήσει το έπαθλο του προγράμματος, επενδύοντας στη δημιουργία του πρώτου αγρο-διατροφικού κέντρου εκπαίδευσης στην Ελλάδα και θα επιδιώξει να καταπολεμήσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας των νέων. Αν και η γεωργία είναι ο 2ος μεγαλύτερος τομέας απασχόλησης της χώρας, η κατάρτιση στο αντικείμενο στη δημόσια εκπαίδευση είναι περιορισμένη και πάνω από το 40% των Ελλήνων νέων στερούνται αξιοπρεπούς απασχόλησης. Η Wise εντάχθηκε στο πρόγραμμα Investment Ready, «Ενδυνάμωση των μελλοντικών γενιών», που διεξάγεται από τον Όμιλο Allianz και το Impact Hub. Η στήριξη επιχειρήσεων που στόχο έχουν την προώθηση της κοινωνικής ένταξης παιδιών και νέων ενηλίκων, είναι ένας από τους πυλώνες των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας της Allianz.

Το Investment Ready επικεντρώθηκε σε επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία ωφελούν τα παιδιά και τους νέους μέσω στοχευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης που τους προετοιμάζουν για την αγορά εργασίας.

Οι 8 ομάδες ανέπτυξαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μπροστά σε μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς επιστήμονες από το Impact Hub, τα Παιδικά Χωριά SOS, την κοινωνική εταιρεία επενδύσεων BonVenture και την Allianz στην έδρα της Allianz στο Μόναχο την Παρασκευή 19.07.2019.

“Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα των λύσεων που παρουσιάζονται, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση των κοινωνικών και τεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων, βοηθώντας τους να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες στο ξεκίνημα ζωής τους”, ανέφερε ο Günther Thallinger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE υπεύθυνος για τη Διαχείριση Επενδύσεων και το ESG. “Οι φετινοί φιναλίστ δείχνουν ότι ο καλός σκοπός και η κερδοφορία μπορούν να πάνε χέρι-χέρι”, πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα Investment Ready προσφέρει εξάμηνη εκπαίδευση που υποστηρίζεται από ειδικούς συμβούλους (μέντορες) της Allianz. Επιπρόσθετα, όλοι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επενδυτών που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για assets με κοινωνικό ή οικολογικό αντίκτυπο, εκτός από την επίτευξη οικονομικής απόδοσης. «Η καθοδήγηση από τα στελέχη της Allianz μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε σωστά τα επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξή μας», λέει η ιδρυτής της Wise Μελίνα Ταπραντζή. «Με τη χρηματοδότηση του βραβείου Allianz Future Generations θα ξεκινήσουμε τη Wise Academy. Με την καινοτόμο προσέγγισή μας, θα εμπνεύσουμε και θα διευκολύνουμε τη νεολαία να χτίσει μια σταδιοδρομία στον αγροδιατροφικό τομέα. Η ψηφιακή μας πλατφόρμα θα φέρει αυτή την τεχνογνωσία και στους νέους που βρίσκονται ακόμα και στα πιο απομονωμένα νησιά της Ελλάδας».

H Φιλίππα Μιχάλη CEO της Allianz Ελλάδος και Mentor της Wise στο Investment Ready Program, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Wise και στη Μελίνα Ταπραντζή, από όλους μας στην Allianz Ελλάδος! Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτή τη διάκριση. Η ομάδα της Wise έκανε εξαιρετική δουλειά και έχει ένα όραμα που μας εμπνέει ιδιαίτερα. Χαιρόμαστε πολύ που συμμετείχαμε σε αυτό το παγκόσμιο κοινωνικό project του Ομίλου μας και προσφέραμε κι εμείς στη δημιουργία της Wise Academy στη χώρα μας. Ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα βήματα της υπέροχης αυτής ομάδας!».

Σχετικά με το Impact Hub

Το Impact Hub είναι μια παγκόσμια κοινότητα με πάνω από 16.000 μέλη σε περίπου 100 τοποθεσίες σε όλες τις ηπείρους, παρέχοντας καθοδήγηση, πόρους και ευκαιρίες σε άτομα, που επικεντρώνονται στον κοινωνικό αντίκτυπο. Το 2017 το Impact Hub Μονάχου ξεκίνησε ένα μοναδικό πρόγραμμα με την Allianz, με επίκεντρο την κοινωνική ένταξη των παιδιών και της νεολαίας. Το Investment Ready Program στοχεύει προετοιμάσει τις κοινωνικές επιχειρήσεις για επενδύσεις, ανάπτυξη και παγκόσμιο αντίκτυπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*