Το πρώτο αστρασφαλιστήριο ζωής έχει ταυτότητα ελληνική

Της Ελενας Ερμείδου

Σχεδόν με την ίδρυση της Interamerican (1968-1969) συνυπογράφεται το πρώτο στο κόσμο αστρασφαλιστήριο ζωής στις 16 Ιουλίου 1969 των αστροναυτών του διαστημοπολοίου Apollo II, Neil Armstrong, Edwin Aldrin, Michael Collins από τους ιδρυτές της, τον Αλέξανδρο Ταμπουρά και την Δημήτρη Κοντομηνά της ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ και INTERAMERICAN. Την ανάγνωση και επίδοση της πρωτοπόρου στα παγκόσμια χρονικά ασφάλισης έκανε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος της ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ δημοσιογράφος Φρέντυ Γερμανός.

Τα παραπάνω επεσήμανε στην ομιλία του, ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσης Π. Σιμόπουλος μιλώντας στον εορτασμού της 50ής επετείου από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη (16 Ιουλίου 1969), που θα πραγματοποιήθηκε χτες 16 Ιουλίου  στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από την Interaramerican σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ιδρυμα.

Ο εορτασμός των 50 ετών από την πρώτη αποστολή στην Σελήνη συμπίπτει με τον εορτασμό των 50 ετών ζωής της Interamerican στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται σήμερα ο Γιάννης Καντώρος. «Το όνομα της Interamerican μεγάλωσε την ελληνική αγορά και σηματοδότησε κάθε στιγμή επιτυχίας στις δραστηριότητες της μεγάλης εταιρικής οικογένειας παίρνοντας νόημα και περιεχόμενο από τους ανθρώπους, από γενιές εργαζομένων και συνεργατών και βέβαια πάντοτε από τους ασφαλισμένους. Με τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους της εταιρικής και της ευρύτερης κοινωνίας συνεχίζουμε με αισιοδοξία δημιουργικό ζήλο και πορευόμαστε προς ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας μας» ο ίδιος δήλωσε.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, στο πρώτο μέρος ομιλία του κου  Διονύση Σιμόπουλου, και προβολή του χρονικού των ταξιδιών στο Φεγγάρι στη Θόλο του σύγχρονου Πλανητάριου, ενώ στο δεύτερο μέρος στην αίθουσα της παλαιάς Θόλου με ζωντανή μουσική αναφορά με τραγούδια για το Φεγγάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγγονές του Αλ. Ταμπουρά διέθεσαν φέτος με αφορμή την 50η επέτειο της Interamerican την κατασκευή της Σεληνάκατου. Το ομοίωμα της Σεληάκατου Eagle που εκτέθηκε  εκείνο τον Ιούλιο στην Πλατεία Συντάγματος και στο Ζάππειο Μέγαρο καθώς επίσης στην 34η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στα Χανιά, εκτίθεται για λίγες ημέρες στο Ιδρυμα Ευγενίδειο. Αποτελεί στοιχείο κυτταρικής μνήμης της Interamerican εκφράζοντας τον πρωτοποριακό και καινοτόμο χαρακτήρα της από την ίδρυση της.

 

 

One comment

  1. μπεεεεεεεεεεεεεε

    Μια κίνηση συμβολική, χωρίς καμία ασφαλιστική αξία, την έκανε ο Ταμπουράς σημαία και πούλαγε καθρεπτάκια σε ιθαγενείς….μετά από 50 χρόνια, το marketing των ασφαλιστικών και δη της Ιντεραμέρικαν δεν βρήκε κάτι άλλο να προβάλει, ανακάλυψε πάλι τον τροχό!!
    Μεταξύ τους κάνουν εκδηλώσεις για να ευλογούν τα γένια τους….και μετά δεν αυξάνονται τα ασφάλιστρα και η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*