Ριμπάουντ στην αγορά από παραδοσιακούς αντασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Ανέκαμψαν 3% οι αγορές αντασφαλίστρων παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2019 στα 605 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από 585 δισεκατομμύρια την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο 2018 σύμφωνα με την τελευταία μελέτη της ΑΟΝ. Πρόκειται για την πρώτη αξιοσημείωτη ανάπτυξη της παραδοσιακής αντασφαλιστικής αγοράς μετά από τις καταστροφικές ζημιές που έγραψε πρόσφατα, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των χρηματαγορών

Τα ίδια κεφάλαια των παραδοσιακών αντασφαλιστών αυξήθηκαν 5% στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ κυρίως λόγω κερδοφορίας. Ισχυρές ήταν επίσης και οι λειτουργικές επιδόσεις των αντασφαλιστών το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ οι ασφαλισμένες ζημιές φυσικών καταστροφών εμφανίστηκαν κάτω του μέσου μακροπρόθεσμου όρου.

Οι εναλλακτικές αγορές κατέγραψαν μικρή πτώση 4 δισεκατομμυρίων δολάρια στα 93 δισεκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2019 κυρίως λόγω των πληρωμών για ζημιές και αιτήσεων για εξαγορές.

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναφέρει η έκθεση της ΑΟΝ κατεγράφη η χαμηλότερη δραστηριότητα ζημιών από το 2016, με τις ασφαλισμένες ζημιές να φτάνουν μόλις στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Επί του παρόντος όλες οι σημαντικές γεωγραφικές περιοχές βρίσκονται κάτω του μέσου όρου 10ετίας που είναι τα 36 δισεκατομμύρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*