Ι. Χατζηθεοδοσίου: Τεράστια η δύναμη της διαμεσολάβησης

της Ελενας Ερμείδου

Πεπεισμένος από τις εξελίξεις σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος του ΕΕΑ δήλωσε στην ετήσια ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΣΑΣ με την Gama Hellas ότι “η δύναμη της διαμεσολάβησης είναι πολύ μεγάλη” .

“Είμαστε πρωτοπόρος κλάδος” τόνισε “και αυτό που γίνεται σήμερα κανένας άλλος κλάδος δεν τον γνωρίζει εκτός από τον ιατρικό”, θέλοντας να δείξει τον αριθμό και μέγεθος των εκδηλώσεων που έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο κλάδος.

Δύο είναι τα κύρια ζητούμενα κατά τον κύριο Χατζηθεοδοσίου: α. τα δικαιώματα του κλάδου, β. τα μερίδια του κλάδου στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, η 1η μεγάλη συνδιάσκεψη των επιμελητηρίων γεφύρωσε το κενό που υπήρχε, κατοχυρώνοντας την δύναμη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην αγορά.

“Να δούμε τον εαυτό μας” είπε “απέναντι στα δικαιώματα μας”.

Μεταξύ άλλων: GDPR, IDD είναι από τα μεγαλύτερα και πιο δυνατά εργαλεία που έχει στα χέρια της η αγορά, υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο κος Χατζηθεοδοσίου, επίσης.

Μιλώντας για τα μερίδια στην αγορά, και αναφερόμενος στο τομέα του Bancassurance, οδήγησε το κοινό σε ένα άλλο επίπεδο τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “γιατί να μην διεκδικήσουμε μερίδια από το bancassurance”, προκρίνοντας τα σύγχρονα εφόδια που διαθέτει πλέον η αγορά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι ο κλάδος από τις εξελίξεις έχει μόνο να κερδίσει και το επιμελητήριο θα είναι δίπλα στο κλάδο, συμπληρώνοντας ότι “έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε οποιαδήποτε εκδήλωση” προς όφελος του κλάδου, όταν χρειαστεί.