Οι 600 άνθρωποι που ορίζουν την ασφαλιστική αγορά

Οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας είναι ραγδαίες. Νέες τεχνολογίες καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, άγνωστες απειλές αναδύονται στο περιβάλλον, ενώ οι πελάτες γίνονται πιο απαιτητικοί. Τα τελευταία χρόνια νέοι παίκτες και εναλλακτικά δίκτυα διανομής προσδοκούν μερίδια από την “πίτα” της ασφαλιστικής αγοράς και οι διφορούμενες απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στον κλάδο πληθαίνουν.

του Βάιου Κρόκου

Ωστόσο τα σημερινά στοιχεία αποκαλύπτουν την αλήθεια: Το 70% της παραγωγής στην ασφαλιστική αγορά οφείλεται στο Δίκτυο και την διαμεσολάβηση. Όπερ σημαίνει περίπου 600 άνθρωποι επικεφαλής/συντονιστές κρατούν τα ηνία της αγοράς και καλούνται να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα.

Αυτό ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης, πρόεδρος της GAMA Hellas, στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκεύη και θέμα το «Holistic Leadership»: «Δεν μου αρέσει το συντονιστής, προτιμώ το ηγέτης. Αν αγαπήσουμε την Εκπαίδευση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Κατά την ομιλία του ο κ. Κατσίγιαννης περιέγραψε την πρόοδο της GAMA από το 2013 ως σήμερα, την αξία της συνεχούς προσπάθειας για κατάρτιση, προλογίζοντας το μεγάλο συνέδριο στη Μέκκα της Εκπαίδευσης, στο Ορλάντο.

Τα δεδομένα που δημιουργούνται στην αγορά περιέγραψε εν συντομία στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Από την μια πλευρά δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στον αντίποδα. “Από τη στιγμή που είμαστε όρθιοι μετά από τέτοια κρίση, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα”, πρόσθεσε.

Τόνισε για μια ακόμη φορά πως η ελληνική κοινωνία παραμένει ανασφάλιστη σε πολλούς τομείς και επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έλευση νέων παικτών (κολοσσοί όπως η Google και η Amazon), σε ένα εντελώς νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Διαβάστε αναλυτικά: Αλ. Σαρρηγεωργίου: Το επάγγελμα του ασφαλιστή να μείνει κλειστό

«Μπορεί στην δουλειά μας να θεωρούμαστε ανταγωνιστές, οι συνθήκες που υπάρχουν στον κλάδο είναι καλύτερες από οποιονδήποτε άλλο. Στόχος παραμένει η συνοχή, η συνεργασία προς όφελος όλων», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Η συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΕΑΕΕ και την Πολιτεία για τα θέματα του κλάδου μας είναι πολύ καλή», σημειώνοντας πως πλέον ο κλάδος με μία ενιαία φωνή θα μπορεί να διεκδικηθεί αυτά που του αναλογούν, όπως συνέβη με IDD, GDPR και νέους ΚΑΔ.

Το Επιμελητήριο συνεχίζει τις προσπάθειες του με νέες μελέτες και ψηφιοποίηση παρέχοντας στήριξη προς όλους.
Στόχος θα πρέπει να είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, η διαμεσολάβηση να διεκδικήσει περαιτέρω μερίδιο αγοράς από το internet και το bancassurance.

Έχουμε όλοι την ευθύνη να πάμε κοντά στον πελάτη, με καινοτόμα προϊόντα και νέες δράσεις. Για την AXA είναι μια νέα αρχή με την GAMA, σ’ ένα «ταξίδι» που θα κρατήσει για καιρό», σημείωσε ο Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, κ. Νίκος Σακελλαρίου.

«Ο έρωτας της Generali στα δίκτυα δεν κρύβεται. Για μια ακόμη χρονιά συμμετέχουμε με χαρά στην κορυφαία συνάντηση/ανάδειξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Για μας παραμένει στην κορυφή της ατζέντας μας η σχέση με το Δίκτυο», τόνισε ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας.

«Πολλά και χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα για όλους, με τόσο καταξιωμένους ομιλητές. H Prime Insurance στηρίζει στην GAMA Hellas», σημείωσε η εταιρεία από την πλευρά της.

«Ο συντονιστής είναι στάση και τρόπος ζωής», επεσήμανε ο κ. Μιχάλης Τάτσης, διευθυντής δικτύων πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής συγχαίροντας τον πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, κ. Ιωάννη Τοζακίδη και τον πρόεδρο της GAMA Hellas, κ. Αθανάσιο Κατσίγιαννη για τις προσπάθειες που συντελούν.

 

Βάζουμε το «εμείς» μπροστά για το μέλλον της διαμεσολάβησης και της ιδιωτικής ασφάλισης 

Την ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης με περαιτέρω εξειδίκευση για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής ανέδειξε κατά την ομιλία του ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης, πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ. Από την πλευρά του εξήρε τις προσπάθειες της GAMA Hellas. «H Ελλάδα και η Κύπρος είναι μικρές χώρες με κάποια προβλήματα, όμως μέσω της GAMA International καταφέραμε πολλά», τόνισε.

«Έχουμε αγαπήσει αυτό που γίνεται, θέλουμε καλύτερες υποδομές, εργαλεία…αλλά αυτό που θέλουμε είναι περισσότερη έμπνευση. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μας εμπιστευτεί ο καταναλωτής»

Ανακοίνωσε επίσης ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα DIPLOMA για τον ΠΣΣΑΣ και τα μέλη του, ωστόσο κάθε ασφαλιστής (που δεν είναι μέλος) θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το πρόγραμμα με μια έξτρα συμμετοχή.

«Τα χρόνια περνάνε, ωριμάζουμε, γινόμαστε ποιοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι. Το εκπαιδευτικό μας συνέδριο κλείνει 7 δημιουργικά χρόνια και 5 από το επίσημο παράρτημα στην Κύπρο. Ως ηγέτης, ο καθένας από εμάς, έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις. Όλοι μαζί, λειτουργώντας με το “εμείς” και όχι με το “εγώ”, είμαστε εθελοντές της γνώσης στο να μοιραζόμαστε τις ιδέες και τις πρακτικές μας», κατέληξε ο κ. Τοζακίδης.

Ξεχωριστές στιγμές στο Συνέδριο αποτέλεσαν και οι ομιλίες της κα Bonnie Godsman, Chief Executive Officer, GAMA International για τις νέες ανάγκες των καταναλωτών και τον ηγετικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο η GAMA στην εκπαίδευση του κλάδου.

Επίσης, του κ. J. Christopher Noonan, Executive Vice President AXA Advisors, ο οποίος περιέγραψε τα βήματα από το όραμα στην πράξη.

Τις δραστικές αλλαγές στον τομέα των νέων υπηρεσιών στην ασφαλιστική βιομηχανία, ανέλυσε από την πλευρά του ο κ. Troy Korsgaden, Πρόεδρος της Korsgaden International.

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα ενός Ηγέτη, επεσήμανε παράλληλα ο κ. Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, CEO της Melapus, πρόεδρος του κλάδου πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Τέλος, η κα Σοφία Θωμαϊδου, Certified NLP Trainer, περιέγραψε πως μπορεί να δημιουργήσει κανείς έξυπνους στόχους στην εργασία του.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*