Αλ. Σαρρηγεωργίου: Το επάγγελμα του ασφαλιστή να μείνει κλειστό

Σε δύο άξονες στήριξε σήμερα την σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στο εκπαιδευτικό συνέδριο που πραγματοποιεί σήμερα ο ΠΣΣΑΣ σε συνεργασία με την GAMA International Hellas: Στις προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς για τα επόμενα χρόνια και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την είσοδο των διεθνών γιγάντων στην αγορά, όπως είναι η Apple, η Google, η  ΑΜΑΖΟΝ. Συνέστησε παράλληλα να μείνει το επάγγελμα του ασφαλιστή κλειστό σε επίπεδο στρατολόγησης.

Της Ελενας Ερμείδου

Οι Ελληνες είναι επικίνδυνα ανασφάλιστος λαός τόνισε για άλλη μία φορά ο κος Σαρρηγεωργίου καταδεικνύοντας τον πρόβλημα και τους κινδύνους, ταυτόχρονα αναδεικνύοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαγράφονται για την γεφύρωση το κενού που υπάρχει στην προστασία, προσθέτοντας ότι η αγορά σε αριθμούς και ποσοστά βρίσκεται πολύ πίσω και κάτω των αποτελεσμάτων του 2009.

 

Εξέφρασε ανοικτά την ανησυχία του για την έλευση νέων παικτών στην αγορά και μάλιστα όταν αυτοί έχουν το χαρακτηριστικό των διεθνών γιγάντων, υπογραμμίζοντας ότι Apple και Google έχουν πρόσβαση στην δουλειά των ασφαλιστών, προσδοκώντας μερίδια.

Προειδοποίησε για την ανάγκη σχεδιασμού των επόμενων κινήσεων ώστε ο κλάδος να μην βρεθεί απροετοίμαστος απέναντι στις νέες τάσεις και προκλήσεις.

Επεσήμανε, ότι ο επαγγελματίας ασφαλιστής δεν μπορεί να αντιγραφεί, ενώ ζήτησε το επάγγελμα να είναι κλειστό στο επίπεδο στρατολόγησης. Η ουσία είπε είναι να δουλέψουμε ακριβώς πάνω σε ό,τι χρειάζεται, συνδέοντας έτσι το ρόλο της Gama International Hellas και την αναγκαιότητα του συνεδρίου με τις ανάγκες της αγοράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*