Η Philip Morris εισέρχεται στον ασφαλιστικό κόσμο με τη Reviti

Νέους δρόμους ανοίγει η Philip Morris, καθώς η καπνοβιομηχανία εισέρχεται στον κόσμο της ασφάλισης, και συγκεκριμένα στις ασφαλίσεις ζωής.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία – κολοσσός θα ανοίξει τη θυγατρική της με την επωνυμία Reviti η οποία θα δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση στο Ηνωμένο Βασίλειο και εν συνεχεία σχεδιάζει την επέκτασή της.

Μάλιστα η Philip Morris θα παρέχει κίνητρα στους καπνιστές προκειμένου να σταματήσουν το κάπνισμα, με εκπτώσεις στα ασφάλιστρα σε περίπτωση που το διακόψουν ή εάν προχωρήσουν στη χρήση λιγότερο καρκινογόνου προϊόντος.

Για όσους σταματήσουν το κάπνισμα και προχωρήσουν σε χρήση ecigarette θα παρέχεται έκπτωση ύψους 2,5%, ενώ για εκείνους που θα κάνουν χρήση του θερμαινόμενου καπνικού προϊόντος  της Philip Morris θα έχουν έκπτωση 25% σε διάρκεια τριών μηνών.

Όσοι διακόψουν εντελώς το κάπνισμα για έναν τουλάχιστον χρόνο, θα παρέχονται ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα, με έκπτωση 50% επί των ασφαλίστρων.

Η Philip Morris δήλωσε ότι  ο καθορισμός της έκπτωσης που δίνει για τη χρήση εναλλακτικών προϊόντων βασίζεται στα επιστημονικά δεδομένα μαζί με τις δυνατότητες ενός προϊόντος να μειώσει τους  κινδύνους στους ανθρώπους.

Η Philip Morris πωλεί μια σειρά εναλλακτικών προϊόντων τσιγάρων, αν και  το μεγάλο της στοίχημα είναι στο iQOS, μια συσκευή που θερμαίνει αντί να το καίει καπνό.

Μια μέρα, η Philip Morris ελπίζει να σταματήσει εντελώς την πώληση τσιγάρων, δήλωσε ο CEO Andre Calantzopoulos στο CNBC σε συνέντευξή του την Τρίτη.

«Προφανώς η κίνηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους που καπνίζουν. Πέραν αυτού, έχει νόημα και για τους μετόχους μας γιατί επωφελούνται οικονομικά, καθώς τα εν λογω προϊόντα δεν θα είναι τσιγάρα και οι φόροι κατανάλωσης είναι χαμηλότεροι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους» είπε ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*