Η INTERAMERICAN αρωγός για τον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό αλφαβητισμό μαθητών

Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται το πρόγραμμα της INTERAMERICAN για τον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό Αλφαβητισμό μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συνεργασία της εξειδικευμένης ΜΚΟ  «The TippingPoint». Το πρόγραμμα, βασισμένο σε τηλε-συνεδρίες μεντόρων με μαθητές γυμνασίων και λυκείων που συμμετέχουν σε αυτό σε ώρα μαθήματος και με τους καθηγητές τους συντονιστές, υποστηρίζεται από στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας στον ρόλο του μέντορα. Ήδη, στο πρόγραμμα είναι εντεταγμένοι 15 μέντορες – στελέχη και συνεργάτες πωλήσεων της INTERAMERICAN. Έχουν πραγματοποιηθεί 13 ομαδικές συνεδρίες, τις οποίες παρακολούθησαν 372 μαθητές, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 5 συνεδρίες.

Από την εταιρεία, συμμετείχαν στις συνεδρίες οι Λ. Τουρνατζής, Γ. Χατζάκης, Ν. Φίλιππας, Μ. Κούτης, Α. Αβδούλας και Μ. Φραγκουλόπουλος, οι οποίοι έχουν καλύψει τις θεματικές: «Επαγγέλματα του μέλλοντος», «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός», «Ασφαλιστικός Σύμβουλος: δεξιότητες και χαρακτηριστικά», «Μία τυπική μέρα ενός Ασφαλιστικού Συμβούλου», «Χρηματοοικονομικά και θέματα Ασφάλισης», «Πληθωρισμός και αγοραστική δύναμη του Χρήματος» και «Marketing και Διαφήμιση στον Ασφαλιστικό Κλάδο». Τα θέματα επιλέγονται με τη συνεργασία της χορηγού εταιρείας, της «The TippingPoint» και των εκπαιδευτικών των γυμνασίων/λυκείων που συμμετέχουν -εκφράζοντας και το θεματικό ενδιαφέρον των μαθητών- ενώ η διαδικασία διασφαλίζεται από την σχετική αδειοδότηση του υπουργείου Παιδείας.

Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN ο Νίκος Φίλιππας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και συνεργάτης της εταιρείας, τόσο ως υπεύθυνος του INTERAMERICAN ResearchCenterόσο και ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με το οποίο συνεργάζεται η INTERAMERICAN για τον ίδιο σκοπό, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης και μίλησε σε μαθητές 11-12 ετών για το χρήμα και την αποταμίευση. Κατά την εκδήλωση, που παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών και οργανώθηκε με τη διαμεσολάβηση της ασφαλιστικής συμβούλου της εταιρείας, Κατερίνας Στέφου-Χαϊτογλου, διανεμήθηκαν και τα εκπαιδευτικά, εικονογραφημένα βιβλία του καθηγητή για την οικονομία και το χρήμα, «Αποταμιεύοντας για το μέλλον μας!» και «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας!». Τα βιβλία έχουν εκδοθεί με χορηγία της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*