Ερ. Μοάτσος: Είμαστε η εταιρεία που χτίζει το μέλλον της ασφάλισης

Σε θέση «οδηγού» για το μέλλον της ασφάλισης σε όλα τα επίπεδα έθεσε την εταιρεία με την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής, κ. Ερρίκος Μοάτσος, κατά το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων.

του Βάιου Κρόκου

Με γνώμονα την παγκόσμια ηγεμονία την ομίλου (κορυφαίο brand του κλάδου για 10η συνεχή χρονιά σε διεθνές επίπεδο), όπως εξήγησε ο κ. Μοάτσος, η AXA είναι σε θέση να χτίσει το μέλλον της ασφάλισης, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Σημαντική παρακαταθήκη αποτελεί και το ότι ο όμιλος σημείωσε αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων, παγκοσμίως, στα 103 δισ το 2018 έναντι 100 δισ ένα χρόνο νωρίτερα.

Άξιο αναφορά είναι επίσης το γεγονός – όπως σημείωσε ο κ. Μοάτσος – της σημαντικής εξαγοράς της XL Insurance Group, κάτι που θα καθιστά την AXA κορυφαία εταιρεία στην εμπορική ασφάλιση/ασφάλιση κινδύνων.

Στην Ελλάδα, η ΑΧΑ συνεχίζει δυναμικά καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 160 εκ. ευρώ (αύξηση 4%), 15 εκατ. λειτουργικά κέρδη, αυξημένα κατά 13%, περιθώριο φερεγγυότητας 164%, και 370 εκατ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση.

Διαβάστε επίσης: AXA Ασφαλιστική: Ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα με διπλή ρεζέρβα

Τα milestones του 2018

  • Νέο σύστημα εργασίας, πιο αποδοτικό και ευέλικτο για τους εργαζόμενους
  • Σε λειτουργία το νέο MyAXAspace
  • Συμβολή στην κοινωνία μέσα από την έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»
  • Δίπλα στους πολίτες στις τραγικές στιγμές στο Μάτι Αττικής

Περιουσία και Υγεία

Αναφορικά με τους στόχους του 2019, στο επίκεντρο βρίσκεται ο πελάτης και η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας: Με διαρκής βελτίωση στο MyAXA για τον σύγχρονο ασφαλισμένο και νέα εφόδια για τον κάθε συνεργάτη.

Πρωταγωνιστές σε αυτό ο κλάδος Περιουσίας και ο τομέας της Υγείας. Όπως εξήγησε ο κ. Μοάτσος οι επισκευές των ζημιών βάζουν τον ασφαλισμένο σε μια δυσχερή θέση σημειώνοντας πως το μήνυμα είναι ότι «ανταλλάσσουμε σήμερα κάποιο κόστος με την προσδοκία και την σιγουριά της κάλυψης/εξασφάλισης την δύσκολη στιγμή στο μέλλον».

«Στόχος μας είναι την επόμενη φορά, όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλισμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την τραγωδία στο Μάτι, επισημαίνοντας παράλληλα την άμεση αντίδραση του συνόλου της ασφαλιστικής αγοράς.

Μιλώντας για τον κρίσιμο κομμάτι της Υγείας, ο διευθύνων σύμβουλος της AXA τόνισε πως η καινοτομία αποτελεί προτεραιότητα αναφερόμενος στην νέα έκδοση του προγράμματος Mediσυν 3.

Μίλησε για την ευκολότερη πρόσβαση στην Υγεία με πιο εύκολο check in στα νοσοκομεία, την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και τις εκπτώσεις στο περιοδικό check up.

Εν κατακλείδι, το στόχος της AXA είναι να αποτελέσει «συνοδοιπόρος» για μια ακόμη χρονιά. Με πρόληψη, ενθάρρυνση, παροχή συμβουλών και προστασία, στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε συνεργάτη και ασφαλισμένο: «Know You Can»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*