ΙΣΘ : Όχι άλλα ανεμβολίαστα θύματα γρίπης

Απαραίτητη είναι περισσότερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα των εμβολίων ώστε να μειωθούν  τα θύματα  από λοιμώδη νοσήματα γιατί είναι «αδιανόητο να θρηνούμε 146 θύματα από τη γρίπη και τέσσερα από την ιλαρά! Το… 79% των ατόμων που νοσηλεύτηκαν ήταν… ανεμβολίαστα, ενώ ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου» υπογράμμισε στα λεγόμενά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας  σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης του ΙΣΘ για τρίτη συνεχή χρονιά του #εμβολιαΖΩ.

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο κ Καρανταγλής, η κα Βαϊτση, ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας και η γενική γραμματέας του ΙΣΘ Μαρία Χατζηδημητρίου.

Το ζήτημα της «υποχρεωτικότητας εμβολίων» έθιξε ο κ.Νίτσας ώστε να θωρακιστεί το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και η δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ ανέδειξε το παράδειγμα του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας, το οποίο συζητά την επιβολή προστίμου σε οικογένειες που… δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ιατρός βιοπαθολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια μικροβιολογίας ΔΙΠΑΕ, Μαρία Χατζηδημητρίου τόνισε  πως είναι «κωμικοτραγικό και απαράδεκτο να πεθαίνουν άτομα από γρίπη και ιλαρά, ενώ υπάρχουν ασφαλή εμβόλια».

Άξιο λόγου είναι ότι με δική του πρωτοβουλία ο ΙΣΘ διοργανώνει «Εμβολιαστική Πορεία», ενώ θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για μηνιγγίτιδα στο Παπάφειο «με το ακριβό εμβόλιο που δεν χορηγείται από το κράτος» ανέφερε η κα. Χατζηδημητρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η ίδια το αντιεμβολιαστικο κίνημα προάγει την περαιτέρω αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια καταπολέμησης μιας λοίμωξης από φυσική νόσηση τα μικρόβια να γίνονται ανθεκτικά.

Ως εκ τούτου, «ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμούνται δύσκολα από αντιβιοτικά με αποτέλεσμα ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις και… θάνατο». Φυσική νόσηση ή εμβολιασμός; Φυσική νόσηση από πολιομυελίτιδα σημαίνει παράλυση από ενεργό ηπατίτιδα Β σημαίνει ηπατοκυτταρικο καρκίνωμα. Από HPV καρκίνο τράχηλου μήτρας. Φυσική νόσηση εγκύου από ερυθρά σημαίνει συγγενής ερυθρά και ανωμαλίες νεογνού…».

Συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Ανοησία χαρακτήρισε το αντιεμβολιαστικό κίνημα ο παιδίατρος και μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ Νίκος Καρανταγλής παραθέτοντας στοιχεία όπως «κάθε χρόνο 2.500.000 άνθρωποι δεν πεθαίνουν πια στον πλανήτη γιατί εμβολιάζονται» Θα μπορούσαμε και καλύτερα, πρόσθεσε, γιατί χάνονται άλλες 1.500.000 ζωές.

Ο κ. Καρανταγλής ανέφερε χαρακτηριστικά περιστατικό βρέφους 10 μηνών, το οποίο εδώ και τρεις μήνες νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω γρίπης Η1Ν1 την οποία «κόλλησε» από… ανεμβολίαστο άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος!

Στις συνωμοσιολογικές θεωρίες που παρουσιάζονται σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο αναφέρθηκε η μαιευτήρας και γυναικολόγος και μέλος του ΔΣ του ΙΣΘ, Βιολέτα Βαΐτση, κάνοντας έκκληση για έγκυρη ενημέρωση. Μιλώντας για την γονική ευθύνη σχολίασε χαρακτηριστικά «όσοι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, δρουν εντελώς… εγωιστικά».

Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ με εμβολιασμό κατά του ιού HPV ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μειώθηκαν κατά 50% τα νέα κρούσματα δυσπλασιών της μήτρας, ενώ στην Αυστραλία, όπου ο εμβολιασμός αυτός είναι υποχρεωτικός, έχουν εξαλειφθεί τα καρκινογόνα κονδυλώματα.

Οι δράσεις

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους μικροπαθογόνους οργανισμούς που συνεχίζουν να υπάρχουν και στον 21ο αιώνα αλλά με την βοήθεια της επιστήμης, δηλαδή των εμβολίων αντιμετωπίζονται και… καταπολεμούνται  θα έχουν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου στις 20:00 οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης. Για το θέμα θα τοποθετηθούν καθηγητές και ειδικοί των εμβολίων στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4).

Την  προσεχή Κυριακή 12 Μαΐου από τις 10:00 ως τις 14:00 ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στην πλατεία του Λευκού Πύργου νέα εκδήλωση ενημέρωσης ώστε ειδικοί γιατροί μέλη του ΙΣΘ να δώσουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες και ταυτόχρονα να εμβολιαστούν με αντιτετανικό εμβόλιο, όσοι το επιθυμούν.

Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθεί και «εμβολιαστική πορεία» από το Macedonia Palace ως το Λευκό Πύργο -γιατρών

και φοιτητών της Ιατρικής- εκδήλωση που θα συνεχιστεί στη θάλασσα με… καραβάκι. Επίσης, ο ΙΣΘ -στο πλαίσιο πάντα του φετινής εμβολιαστικής καμπάνιας του- θα εμβολιάσει παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΑΠΑΦΕΙΟ ίδρυμα και θα διοργανώσει ομιλίες ειδικών σε σχολεία της πόλης.

 

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*