Έσοδα 35 δισ. για την ΑΧΑ το α’ 3μηνο 2019

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Υψηλότερα του αναμενόμενου έσοδα εμφάνισε ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ το α’ τρίμηνο του έτους. Όπως προκύπτει από τους «δείκτες δραστηριότητας» που δημοσίευσε η ΑΧΑ, τα έσοδα για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 ανήλθαν στα 34,95 δισ. ευρώ, αυξημένα 14% σε ετήσια βάση.   Σε συγκρίσιμη βάση –αν δηλαδή δεν συνυπολογιστεί η συνεισφορά της XL και οι επιπτώσεις των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών- η αύξηση ανέρχεται στο 3%. Οι αναλυτές –όπως προέκυψε από δημοσκόπηση της Infront Data για λογαριασμό του Reuters- έκαναν λόγο για έσοδα 32,87 δις. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο γενικός οικονομικός διευθυντής (και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ) Gerald Harlin, «Η ΑΧΑ εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις για ένα ακόμα τρίμηνο, με σημαντική αύξηση εσόδων και στους τρεις βασικούς κλάδους δραστηριότητας: Υγεία, Προστασία και Γενικές Εμπορικές Ασφαλίσεις. .. Ο ισολογισμός μας παραμένει εύρωστος με τον δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II στο 190% (από 193% ένα χρόνο πριν) και η πιστοληπτική αξιολόγησή μας (ΑΑ-) έχει σταθερές προοπτικές από όλους τους οίκους…Το επιχειρηματικό μας προφίλ γίνεται όλο και πιο απλό, καθαρό και στοχευμένο».

Βασικοί παράγοντες για την αύξηση των εσόδων της ΑΧΑ ήταν η σημαντική συνεισφορά της Xl (με αύξηση εσόδων 7%), η ενίσχυση των εσόδων από την Ευρώπη (+2%), τις ΗΠΑ (+5%), την Ασία (+6%) και τις λοιπές χώρες (+7%).

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Thomas Buberl, AXA – ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Ευρώπης μετά τη γερμανική Allianz- διέρχεται περίοδο ριζικής αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο που εφαρμόζεται έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της θέσης της ΑΧΑ στους κλάδους υγείας, περιουσίας και καταστροφών και την μείωση της εξάρτησής της από τον κλάδο

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*