Δωρεά webinar για την IDD με υποστήριξη χορηγών

Η Οδηγία για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων ΕΕ 2016/97 γνωστή ως IDD, τέθηκε σε εφαρμογή πανευρωπαϊκά την 1η Οκτωβρίου 2018 και ενσωματώθηκε στο Εθνικό Δίκαιο με τον Ν.4583/2018. Αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος για τις εταιρίες και τους επαγγελματίες της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το insurancewebinars.gr, της Insurance Innovation, ακολουθώντας τις νέες απαιτήσεις του ασφαλιστικού κλάδου και κατανοώντας τις επιμορφωτικές ανάγκες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, διοργανώνει εντελώς δωρεάν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 ένα ξεχωριστό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την προσαρμογή των διαμεσολαβητών και των ασφαλιστικών εταιρειών στον νόμο 4583/2018. Το webinar έχει τίτλο “Νόμος 4583/2018 για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (IDD) – Πρακτικά βήματα εφαρμογής” και εισηγήτρια την Οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Το διαδικτυακό σεμινάριο αποσκοπεί στην παρουσίαση πρακτικών βημάτων προσαρμογής για τη λειτουργική εφαρμογή των νέων απαιτήσεων σε ασφαλιστικά γραφεία και ασφαλιστικές εταιρίες.

Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών, στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών επιχειρήσεων αλλά και σε νέους που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Προσφέρεται εντελώς δωρεάν χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των Χορηγών Επιμόρφωσης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, GROUPAMA Ασφαλιστική, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY, AEGEAN INSURANCE, EUROCOVER INSURANCE LTD και GLASSDRIVE, και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, 18:30- 20.00.

Η κεντρική θεματολογία του webinar θα εστιάσει στα εξής:

  • Σημεία ενδιαφέροντος του νόμου:
  1. Εγγραφή στο Μητρώο και απαραίτητα δικαιολογητικά
  2. Επαγγελματικές απαιτήσεις γνώσεων και ικανοτήτων
  3. Οργανωτικές απαιτήσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων
  4. Προσυμβατική ενημέρωση και σχετικά έντυπα
  5. Διασταυρούμενες πωλήσεις
  • Ανάλυση του Άρθρου 5 – Συναλλακτικές σχέσεις των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων μεταξύ τους και με τον πελάτη
  • Πρακτικός οδηγός συμμόρφωσης σε επίπεδο πολιτικών, διαδικασιών και εντύπων

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Εισηγητή:

H Μυρτώ Χαμπάκη διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και έχει διατελέσει στέλεχος στον ελεγκτικό, τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο. Στον ασφαλιστικό κλάδο εντάχθηκε το 2000 όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολήθηκε με την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II, ενώ διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της στο Ελληνικό Δίκαιο. Διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη  και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων που αφορούν στην Ιδιωτική Ασφάλιση με θεματολογία την Οδηγία Solvency II και την Οδηγία IDD. Προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Experto Crede Consultants με μεγάλη εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του Κανονισμού GDPR.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ INSURANCE INNOVATION

Η Insurance Innovation ιδρύθηκε το 2010 από τον Αριστείδη Βασιλειάδη και είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Διαχειρίζεται τις κλαδικές ιστοσελίδες www.insuranceforum.gr (ειδησεογραφική ιστοσελίδα) και www.insurancewebinars.gr (εκπαιδευτική ιστοσελίδα). Διοργανώνει και διεξάγει συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια και webinars σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2015 εισήλθε στον εκδοτικό τομέα εκδίδοντας εξειδικευμένα βιβλία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*