Δύο χρόνια μετά την επίθεση WannaCry: Η απειλή από το exploit EternalBlue μεγάλο ρίσκο…

Το γνωστό exploit EternalBlue συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τερματικά που δεν έχουν εγκαταστήσει την αναβάθμιση από τον κατασκευαστή που διορθώνει το κενό ασφαλείας. Το exploit χρησιμοποιώντας την ευπάθεια στο πρωτόκολλο SMB v1 επιτίθεται στους ευάλωτους υπολογιστές μέσω τις πόρτας 445.

Η γνωστή επίθεση WannaCry attack βασίστηκε στο Eternal Blue exploit και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που ξεκίνησε να μολύνει τερματικά, που ήταν ευάλωτα στο κενό ασφαλείας του πρωτοκόλλου SMB v1, στις 12 Μαΐου 2017.

Η πρώτη έκδοση της εν λόγω κυβερνοεπίθεσης τερματίστηκε στις 15 Μαΐου, όταν ένας 22 χρόνος προγραμματιστής από το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε σε αγορά ενός συγκεκριμένου domain το οποίο λειτουργούσε ως kill switch από τον attacker.

Κατά την διάρκεια Webinar θα παρουσιαστεί από τον Presales Manager Λάμπρο Κατσώνη :

  1. a) Τι είναι το Eternal Blue exploit;
  2. b) Τι έχουμε μάθει από αυτή την τεράστια κυβερνοεπίθεση.
  3. c) Γιατί ακόμη συνεχίζουν να μολύνονται τερματικά από Ιούς που βασίζονται στο γνωστό σε όλους NSA Eternal Blue exploit;
  4. d) Πως μπορούμε να είμαστε proactive σε τέτοιους είδους επιθέσεις και πως μπορούμε να προστατέψουμε τις υποδομές μας από επιθέσεις που χρησιμοποιούν zero day vulnerabilities.

Παρουσίαση: Λάμπρος, Presales Manager

Γλώσσα: Ελληνικά

Ημέρα : Δευτέρα – 13/05/2019

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*