Βιβλιάρια υγείας τέλος – Δείτε τον νέο τρόπο πιστοποίησης της ασφαλιστικής ικανότητας

Με την προσκόμιση της αστυνομικής τους ταυτότητας και του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης θα εξασφαλίζουν σύντομα οι ασφαλισμένοι την πιστοποίηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ οι παροχές σε είδος, καθώς και από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ.

Ως εκ τούτου τα βιβλιάρια υγείας καταργούνται ενώ εξαίρεση αποτελούν μόνο οι ασφαλισμένοι που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Όπως τονίζεται από το υπ. Εργασίας , μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και έως την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, οι καταχωρήσεις διενεργούνται ως εξής:

Όσοι έχουν βιβλιάρια που λήγουν, δεν θα πάρουν νέα αλλά θα προσθέσουν σελίδες.

Σε περίπτωση που έχουν εξαντληθεί τα ειδικά φύλλα, θα  αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου. Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ταλαιπωρία η απόκτηση οπτικών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*