Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία αναδείχτηκε η Παλίρροια στην 7η απονομή των Greek Exports Awards!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7ησυνεχή χρονιά, η απονομή των Greek Exports Awards, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Τα βραβεία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

Το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς, «Top Greek Export Company 2018», απονεμήθηκε στην εταιρεία ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε.

Τα Greek Exports Awards 2018διοργανώθηκαν από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων(ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.grκαι το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Σε μία χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές οδεύουν προς ένα νέο ιστορικό ρεκόρ, τα Greek Exports Awards 2018επιβράβευσαν την Αριστεία στον τομέα των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών) του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, που καταφέρνει και βρίσκει δημιουργικές διεξόδους, παρά τις αντιξοότητες. Τα βραβεία επισφραγίζουν τη σημαντική συμβολή στην οικονομία των επιχειρήσεων εκείνων που καταφέρνουν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και που συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία των κοινωνιών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, Πρόεδρος ΕΝΔΥ ΟΕΥ, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Διευθυντής Β1 Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του ότι στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, οι εξαγωγές αποτελούν μονόδρομο. Αναφέρθηκε επίσης στους άξονες πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους εξαγωγείς και την επέκταση συμφωνιών σε νέες αγορές, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα. Όπως επεσήμανε, σήμερα λειτουργούν 59 γραφεία ΟΕΥ σε 50 χώρες, μέσω των οποίων καλύπτεται το 90% των ελληνικών εξαγωγών.

Ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Βιομηχανίας, Αναπτυξιακών Πολιτικών και Δικτύων του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και στα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «εργαλεία» που έχει αναπτύξει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, μέσω του προγράμματος Export Ready, παρουσιάζοντας τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχουν επιτευχθεί.

 

Ο κ. Γιώργος Κουτούζος, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της Euler Hermes Hellas, αναφέρθηκε στα ρίσκα που αναλαμβάνουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Euler Hermes στην πρόβλεψη και κάλυψη κάθε πιθανού κινδύνου.

Από την πλευρά της η κυρία Dorota Ulatowska, Risk, Information, Claims & Collections Director, της Euler Hermes Hellas, ανέλυσε τις συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές και στα δεδομένα που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέροντας ότι η Euler Hermes έχει αναπτύξει καλύψεις για κάθε περίπτωση.

Ακολούθησε η βράβευση των παρακάτω εξαγωγικών επιχειρήσεων:

A: SPECIAL EXPORTS AWARDS

Top Greek Export Company 2018

GOLD: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

SILVER: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

SILVER: MEVGAL

Τοp Innovation in Exports

GOLD: SOFTOMOTIVE

SILVER: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

Τιμητικό Βραβείο

ΟΑΕΠ

Β: TOP EXPORT COMPANIES

Top Industrial Export Company

GOLD: DOPPLER

GOLD: ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ

GOLD: MEVGAL

GOLD: HELESI

GOLD: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

SILVER: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

SILVER: OLYMPIAN GREEN

SILVER: IONIKI SFOLIATA

Top Services Export Company

GOLD: GENERATION Y

SILVER: SOFTOMOTIVE

SILVER: DK MARKETING

Top Manufacturing Export Company

GOLD: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

GOLD: SMILE COSMETICS

GOLD: COMPUTER SYSTEMS

SILVER: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

BRONZE: CRETAN MILL

BRONZE: BOTZAKIS

Top Trading Export Company

GOLD: MEDBEST

SILVER: MAJAR – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗΣ

Top Newly Established Export Company

BRONZE: SIBASOFT (VIOS SOFTWARE SOLUTIONS)

C: TOP EXPORT BRANDS

Top Branded Export Product

GOLD: OLYMPIAN GREEN

GOLD: MEVGAL

GOLD: GEROLYMATOS INTERNATIONAL

SILVER: ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Top Branded Export Service

BRONZE: DK MARKETING

Top Export Company Brand

SILVER: OLYMPIAN GREEN

BRONZE: Δ. ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ

Top Export Packaging

GOLD: OLYMPIAN GREEN

BRONZE: EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

ΒRONZE: BAT

D: TOP EXPORT ASSISTANCE COMPANIES

Top Export Assistance Maritime Services

BRONZE: DYNAMARINE

Top Export Insurance Partner

GOLD: EULER HERMES HELLAS

Top Export Consultant

GOLD: WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

GOLD: GREAT GREEK EXPORTS & TRADE

GOLD: DK MARKETING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*