Εμπόδια στην εξαγορά της ινδικής ITI Re από τη Fairfax

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Πάγο» στα σχέδια επέκτασης του καναδικού αντασφαλιστικού ομίλου Fairfax (που ελέγχεται από τον ινδικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Prem Watsa) στην Ινδία έβαλε η Εποπτική Αρχή του ασφαλιστικού κλάδου της ασιατικής χώρας IRDAI, βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» στην εξαγορά της ινδικής αντασφαλιστικής ITI Re από την Go Digit, θυγατρική της Fairfax.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ινδικού τύπου, η ITI Re είναι η  μοναδική ιδιωτική αντασφαλιστική εταιρεία της χώρας, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Sudhir Valia, υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Sun Pharma. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δυο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΙΤΙ Re δεν έχει αναλάβει κανένα κίνδυνο.

Η Go Digit (θυγατρική της Fairfax που τυγχάνει μητρικός όμιλος και της Eurolife) φέρεται ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την ΙΤΙ Re τον Ιούνιο, έναντι 72 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (5 δις. ινδικές ρουπίες).

Η ITI Re είναι η μοναδική αντασφαλιστική του ιδιωτικού τομέα που είναι καταγεγραμμένη στο μητρώο της IRDAI. Ο κρατικός αντασφαλιστικός όμιλος GIC Re έχει δεσπόζουσα θέση στην αντασφαλιστική αγορά της Ινδίας. Σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία, όλες οι αντασφαλιστικές δραστηριότητες πρέπει να προταθούν πρώτα στην GIC Re προτού «μετακυλιστούν» -εάν εκείνη δεν ενδιαφέρεται να τις αναλάβει- στις ξένες αντασφαλιστικές εταιρείες που έχουν παρουσία στην Ινδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*