Σε insurtech fund επενδύει η MAPFRE

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στην χορεία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών που επενδύουν δυναμικά στις νεοφυείς ασφαλιστικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας (insurtechs) εισέρχεται η MAPFRE. Ο ισπανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 25 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο Alma Mundi Insurtech Fund, με στόχο να εντοπίσει startups σε πρώιμο στάδιο, η τεχνολογία των οποίων μπορεί να εφαρμοστεί στον ασφαλιστικό κλάδο.

Ο ρόλος της MAPFRE ως επενδυτή-«άγκυρα» (anchor investor) σημαίνει ότι θα έχει ρόλο-κλειδί στο κεφάλαιο, που θα επιδιώξει επενδύσεις σε startups που αξιοποιούν τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και Big Data. Οι δυο αγορές προτεραιότητας (για την εύρεση των κατάλληλων εταιρειών) είναι η Ευρώπη και το Ισραήλ, που έχει αναδειχθεί σε κόμβο insurtech καινοτομίας.

Με τη συναλλαγή αυτή, η MAPFRE ενισχύει την χρηματοοικονομική στήριξη κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) που σχετίζονται με τον ασφαλιστικό κλάδο, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2016 με την εξαγορά μειοψηφικού κεφαλαίου στο fund Alma Mundi Innvierte Fund, FCRE.

To νέο κεφάλαιο που είναι εγγεγραμμένο στην CNMV –κρατική υπηρεσία αρμόδια για την χρηματοοικονομική εποπτεία των κεφαλαιαγορών της Ισπανίας- ως Alma Mundi Insurtech Fund, Fondo de Capital Riesgo Europeo, τελεί υπό τη διαχείριση της Mundi Ventures.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*