«Ψώνια» στην Πολωνία από την Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το 100% της Union Investment TFI, της έκτης μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού της Πολωνίας απέκτησε η Generali, κίνηση που εντάσσεται στο σχέδιο ενίσχυσης της παρουσίας του ιταλικού ασφαλιστικού κολοσσού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το νέο απόκτημα της Generali διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια 3,3 δις. ευρώ, τα οποία «αντιστοιχούν» σε 135.000 ιδιώτες επενδυτές και 550 θεσμικά χαρτοφυλάκια. Διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν σε μετοχές, ομόλογα και απόλυτες αποδόσεις.

«Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και δη στην Πολωνία, την μεγαλύτερη αγορά της περιοχής», σχολίασε ο Timothy Ryan, διευθύνων σύμβουλος της Generali Asset Management. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Generali θα αξιοποιήσει την ισχυρή θέση των Generali Poland και Union Investment, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τις ιταλικής εταιρείας με αυτή των τοπικών στελεχών του επενδυτικού κλάδου οι οποίοι έχουν «εξαιρετικές επιδόσεις, ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές επενδυτικές λύσεις στους πελάτες».

Ο Luciano Cirinà, επικεφαλής της Generali CEE Holding (του βραχίονα της Generali για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη)  υπογράμμισε ότι «Μοιραζόμαστε το στρατηγικό όραμα του ομίλου. Η περιοχή Αυστρίας, Ρωσίας και Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προχωρά στην ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την ασφάλιση με την διαχείριση ενεργητικού. Έχουμε ήδη δει αυτή τη διαδικασία στην Σλοβενία και στηρίζουμε πλήρως την ανάπτυξη αυτής της μοναδικής στρατηγικής επιχειρηματικής ευκαιρίας στην Πολωνία. Κοιτάζοντας μπροστά, θα συνδυάσουμε τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία του Ομίλου Generali και της εταιρείας για να προσφέρουμε στους πελάτες μας και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους κορυφαία ασφαλιστικά και επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*