Ευρώπη: Κύριος Χορηγός του Cyclades Preservation Fund στην Αθήνα

Ως λάτρης της φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων, ο κ Νικόλαος Μακρόπουλος και η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική υποστήριξε στο πλαίσιο των χορηγικών δραστηριοτήτων πρώτη εκδήλωση του Cyclades Preservation Fund (CPF) στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε στο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δράσεων του CPF καθώς και η συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση των σκοπών του: Επένδυση στους ανθρώπους, στη βιωσιμότητα και το φυσικό περιβάλλον των Κυκλάδων.

Το Cyclades Preservation Fund (Ταμείο για την Προστασία και Ανάδειξη του Περιβάλλοντος των Κυκλάδων) ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν ακριβώς ένα χρόνο, με στόχο την υποστήριξη των Κυκλάδων με δράσεις αλλά και πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν μια νέα κουλτούρα για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδρυτές της εν λόγω πρωτοβουλίας για την Ελλάδα είναι ο Ben Goldsmith (συνι-Ιδρυτής και των λοιπών Ιδρυμάτων του εξωτερικού) ο Αναστάσιος Ι. Λεβέντης και η Alice Apponyi, ενώ στην Επιτροπή Στρατηγικής και Συντονισμού του Ιδρύματος, στην οποία προεδρεύει ο κ. Λεβέντης,  έχουν προστεθεί αξιόλογοι φίλοι των Κυκλάδων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βασική προσέγγιση και αρχή του Cyclades Preservation Fund είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, με τη συμμετοχή των οποίων διαμορφώνονται οι προτεραιότητες για το κάθε νησί και επιχειρείται άμεσο όφελος τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη βιώσιμη οικονομία και ανάπτυξη του κάθε τόπου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπης Ασφαλιστικής είναι πεπεισμένος ότι οι πρωτοβουλίες αυτές και οι σκοποί που εξυπηρετούν μπορούν να έχουν ένα ισχυρό θετικό αντίκτυπο επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στο μέλλον των Κυκλαδίτικων Νησιών της πατρίδας μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του CPF στην ιστοσελίδα του:

www.cycladespreservationfund.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*