Σε κίνδυνο το 15% του χαρτοφυλακίου των Lloyds

της Ελενας Ερμείδου

«Φτερά» για τις Βρυξέλλες βάζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των Lloyds του Λονδίνου. Η ημερομηνία εξόδου της χώρας από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης πλησιάζει και ο οργανισμός βιάζεται να ολοκληρώσει τα σχέδια που έχει εκπονήσει για την ομαλή μετάβαση τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και την μεταφορά συμβολαίων από το Λονδίνο στην πρωτεύουσα της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Ο κυριότερος φόβος τους απορρέει από την πιθανότητα το Λονδίνο να μην καταλήξει σε συμφωνία με τους αξιωματούχους της ΕΕ και δεν επιτευχθεί σχέδιο ομαλής εξόδου το 2019.

Αυτά δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των Lloyds Inga Beale σε πολύ πρόσφατη ομιλία της, προσθέτοντας ότι τα Lloyds βρίσκονται επί ποδός για την εκκίνηση του νέου τους κέντρου – σταθμού στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξυπηρετηθούν απρόσκοπτα οι πελάτες στην Ευρώπη.

Αν δεν υπάρξουν σχέδια και δεν ολοκληρωθούν ορισμένες διαπραγματεύσεις, ο κίνδυνος για τις ομαλές αποζημιώσεις  στην μετά Brexit εποχή είναι μεγάλος.

«Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις αποζημιώσεις των συμβολαίων» τόνισε η  Inga Beale σχετικά με το θέμα αυτό.

Προσέθεσε δε, πως «αν δεν τα μπορέσουμε, θα μπούμε στην διαδικασία να ξεκινήσουμε την μεταφορά συμβολαίων στην θυγατρική μας στις Βρυξέλλες βάσει των σχεδίων που έχουμε καταστρώσει και την επιχειρηματική μας συνέχεια στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία».

Η Ι Beale παρά ταύτα εξήγησε ότι τα Lloyds και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί βρίσκονται ήδη σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων με την κυβέρνηση του Λονδίνου με στόχο να επιλυθεί το πρόβλημα και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε διαταραχές.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τίθεται όπως διατύπωσε σε κίνδυνο το 15% των συμβολαίων του συνολικού χαρτοφυλακίου των Lloyds καθώς αυτό προέρχεται από την Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*