Εξαγορά στην Ινδονησία από την Zurich Insurance

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την εξαγορά του 80% της εταιρείας γενικών ασφαλειών της Ινδονησίας Adira Insurance, μια από τις 10 μεγαλύτερες της χώρας στον εν λόγω κλάδο, ανακοίνωσε ο ελβετικός ασφαλιστικός όμιλος Zurich Insurance. Μέσω του deal, το τίμημα του οποίου διαμορφώθηκε στα 14 εκατ. δολάρια, η Zurich  ενισχύει την θέση της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ασφαλιστική αγορά της Ινδονησίας, καθώς γίνεται ο μεγαλύτερος ξένος παίκτης στον κλάδο γενικών ασφαλειών.

Οπως έγινε γνωστό, το deal περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες συμφωνίες συνεργασίας της Zurich με δυο από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους της Ινδονησίας, την PT Bank Danamon (μέχρι πρότινος βασικό μέτοχο της Adira Insurance) και την Adira Finance,  τη δεύτερη μεγαλύτερη πάροχο χρηματοδοτικών λύσεων για ΙΧ και μοτοσικλέτες.

«Η Zurich Insurance εκτιμά ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον όμιλο και η Ινδονησία αποτελεί αγορά-κλειδί για εμάς. Η σημερινή συναλλαγή αντανακλά τη δέσμευσή μας στη χώρα και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνουμε τις περιφερειακές μας δραστηριότητες, επιτρέποντας σε περισσότερους πελάτες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές τους ανάγκες», δήλωσε ο Jack Howell, Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich Insurance για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Bank Danamon και την Adira Finance.  Αμφότερες αποτελούν εδραιωμένα brands με εκτεταμένα δίκτυα διανομής. Με δεδομένη την διεθνή εμπειρία της Zurich, το κορυφαίο underwriting και τις ικανότητές της στη διαχείριση κινδύνων, είμαστε πεπεισμένοι για την μακροπρόθεσμη επιτυχία της Adira Insurance”.

Η συναλλαγή που τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών αρχών θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου. Η Zurich Insurance θα κατέχει το 80% της Adira Insurance και η Bank Danamon το υπόλοιπο 20%.

Σημειώνεται ότι η Ινδονησία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, με ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και ταχέως διευρυνόμενη μεσαία τάξη. Αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό με την χαμηλή διείσδυση ασφαλιστικών υπηρεσιών, προοιωνίζονται θετικές προοπτικές για την ασφαλιστική αγορά της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*